Devetnaesto zasijedanje Skupštine opštine Čajniče

04. novembra 2011. 058.ba

Čajnice - Skupština

Podvojeni stavovi opozicije po pitanju tužbe

ČAJNIČE – Na devetnaestom zasijedanju Skupštine opštine Čajniče, našlo se 18. tačaka dnevnog reda, dok je najveća pažnja i predmet rasprave na ovom zasijedanju, posvećen drugoj tački, odnosno „Informaciji o kašnjenju odborničkih nadoknada“, zbog kojih je pet odbornika opozicionih stranki, nedavno tužilo opštinu Čajniče. Po ovom pitanju, najavljeno je revidiranje budžeta opštine, što će se radi nedostatka sredstava u budžetu, najviše odraziti na studente i buduće pripravnike, koji se finansiraju iz budžeta opštine.

Predsjednik kluba SDS-a Dragan Skoko, pojasnio je ovom prilikom namjeru odbornika, koja kako ističe Skoko, nikako nije bila planirana da bi opština bila oštećena, a još manje studenti ili pripravnici.

– Smatram, da je suvišno to, što se tužba našla na dnevnom redu Skupštine, kada se o tužbama obično raspravlja na kraju godine u završnim izvještajima, ali pošto je to naše Zakonsko pravo, te smo s toga i podnijeli tužbe, odgovorno tvrdim, da ne mislimo ići na štetu studenata i budućih pripravnika opštine. Možemo se o svemu ovome zajednički dogovoriti, jer smo mi kao opozicija i dalje spremni za svaki vansudski dogovor. Pošto smo mi, navodno kočnica studentima i pripravnicima, možemo pokušati da se oko tužbe dogovorimo, jer kao opozicija, ne mislimo loše građanima, istakao je predsjednik kluba SDS-a Dragan Skoko.

Predsjednik Skupštine Srđan Vuković, predložio je odbornicima sastanak i zajednički dogovor, po ovom pitanju, kako bi novonastali problem donio koristan ishod po pripravnike i stipendiste, a sa ovim prijedlogom, složila se i pozicija SNSD-a.

– Tužba opštini je jedna jako loša poruka prema građanima, koja ukazuje, da je ovo što smo tu u Skupštini, samo pojedinačni interes. Apelovao bih na opoziciju, da povuku tužbe, jer smatram da nam ovo nije potrebno, niti nama svima ide u prilog. Smatram da odbornici trebaju povući tužbe, jer ne trebaju dozvoliti da neko, ko se finansira iz budžeta opštine bude oštećen, konkretno studenti ili pripravnici, apelovao je odbornicima opozicije, predsjednik kluba SNSD-a Slobodan Pejović.

Međutim, stavovi opozicionih stranaka međusobno se mimoilaze…

– Podnošenje tužbe je simboličan izraz nezadovoljstva, a sredstva koja se navode kao šteta budžeta, takođe su simbolična. Odricanjem dijela svoje odborničke nadoknade za stipendiranje studenata, opozicija je prevarena, te je tužba podnesena, kao izraz nezadovoljstva prioriteta raspođele budžetskih sredstava. Nećemo povući tužbu, jer bi s tim pogazili sve svoje stavove, koje smo iznosili protiv vladajuće strukture vlasti, kategorično ističe i tvrdi, odbornik SRS RS Veselin Grbović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,