Džombić: Vlada će pomoći razvojne projekte i privredne subjekte

capital.ba - 09. novembra 2011. 058.ba

Aleksandar Džombić

ROGATICA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas u Rogatici da će Vlada učestvovati u razvojnim projektima na području ove opštine.

Džombić je najavio da će na današnjoj tematskoj sjednici Vlade u Rogatici biti riječi o vraćanju Preduzeća za usluge u šumarstvu “Gora” u sastav Šumskog gazdinstva “Sjemeć” te obećao da će biti razmotreno pružanje pomoći ovdašnjoj Fabrici građevinske stolarije “Drvolik” za otvaranje još jednog pogona i pronalaženje tržišta.

“Došao sam da vidim kako i na koji način pomoći fabrici `Drvolik` u narednom periodu da otvori još jedan pogon, kako to najavljuje vlasnik, i kako da budu obnovljeni dosadašnji ugovori i otvorena neka nova tržišta”, rekao je Džombić nakon posjete ovom preduzeću.

On je istakao da je otvaranje novog pogona u ovoj fabrici, čiji je izvoz oko pet miliona KM, značajno ne samo za Rogaticu, nego i za Republiku Srpsku, te ukazao da se ovo preduzeće susrelo i sa problemom izvoza u Libiju zbog rata u toj zemlji.

Premijer je podsjetio da je prošle godine ovu fabriku zadesio požar i da je Vlada učestvovala u saniranju posljedica.

Džombić je podsjetio da je Vlada u prethodnom periodu bila prisutna sa značajnim investicijama u Rogatici, a potvrda toga je nedavna izgradnja mosta preko rijeke Rakitnice, za šta je Vlada izdvojila nekoliko stotina hiljada maraka.

Vlasnik “Drvolika” Miladin Pandurević zahvalio je Vladi RS za razumijevanje u teškim danima za ovo preduzeće.

On je podsjetio da je preduzeće imalo dva nemila događaja – požar i rat u Libiji, u kojoj je imalo aranžman od 37 miliona evra, zbog čega su planirali zapošljavanje još 200 radnika.

Pandurević je najavio da poslije Nove godine namjeravaju da pokrenu pogon koji je radio proizvode za Libiju.

On je posebno zahvalio predsjedniku RS Miloradu Dodiku za razumijevanje dok je bio premijer za situaciju u kojoj se našlo preduzeće nakon požara i odobravanje 220.000 maraka za stimulisanje izvoza.

Pandurević je podsjetio da je preduzeće dobilo i 500.000 KM pomoći od Vlade RS u sklopu pomoći izvoznicima koji su imali štete.

Načelnik opštine Rogatica Radomir Jovičić izrazio je nadu da će inicijativa o vraćanju “Gore” u okvire “Sjemeća”, pokrenuta prije tri godine, biti završena.

“Ovo je značajan projekat za sigurnost oko 130 zaposlenih radnika preduzeća koje je privatizovano 2002. godine”, rekao je Jovičić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,