Hvala Anđelina…

05.11.2011.

Lena Babic

ROGATICA – Sećate li se one dve simpatične bakice kojima je slavna glumica prošle godine ulepšala vaskršnje jutro? Iako tada i nisu baš bile sigurne ko je ta “prelepa žena sa divnim osmehom koja ih je posetila”, sada uramljenu fotografiju sa Anđom nose svuda sa sobom.

A kako i ne bi, kada je zahvaljujući inicijativi Oskarovke, američka vlada donirala oko 400.000 dolara za izgradnju zgrade u kojoj je, pored simpatičnih starica, smešteno još 13 ljudi koji nisu imali svoj krov nad glavom.

Zgradu u koju su se uselili ove nedelje nazvali su, a kako drugačije nego “Vila Anđelina”, jer sada ne samo što imaju svoje stanove već i kompletan nameštaj i uslove za život o kojima su samo sanjali. Sve je to za njih učinila mogućim ambasadorka UNICEF-a i popularna glumica Anđelina Džoli, a one su joj neizmerno zahvalne.

Lena Babić (79) kaže da joj je slavna glumica “prirasla za srce jer joj nikada niko u životu nije ovoliko pomogao kao ta lepa žena”.

“Bila je kod nas i sve videla, sve nas ispitala i rekla da će pomoći i zaista je to i uradila”, kaže starica.

Uskoro će u bioskopima da se pojavi i Anđelinin rediteljski debi “U zemlji krvi i meda” inspirisan nemilim događajima u Bosni tokom devedesetih.

(MONDO)