Izdаvаčkа kućа „Dаbаr“ proslаvilа krsnu slаvu Svetog аpostolа i jevаnđelistu mаtejа

29. novembra 2011. 058.ba

Krsna slava u Dobrunskoj rijeci

U manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci Izdavačka kuća „Dabar“ proslavila krsnu slavu i 15 godina rada

UZ ČASOPIS I DUHOVNA LITERATURA

VIŠEGRAD – U sali Narodnog doma manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci u utorak veče proslavljena krsna je slava Sveti apostol i jevanđelist Matej Izdavačke kuće „Dabar“, Mitropolije dabrobosanske.

Slavski obred je obavio asveštenik Savo Bradonjić iz Rudog, uz sasluženje sveštenstva i monaštva višegradske i ruđanske parohije. Ovoj svečanosti, kojom je obilježena i petnaesta godišnjica osnivanja Izdavačke kuće „Dabar“, prisustvovao je veliki broj pravoslavnih vjernika, među kojima je bio i načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović sa saradnicima.

Po riječima urednika „Dabra“, arhimandrita i igurama manastira Svetog Nikolaja Jovana Gardovića, ova izdavačka kuća počela je svoju plemenitu izdavačku misiju 1996. Godine u manastiru Dobrun, odakle je 2009. Godine preselila u Dobrunsku Rijeku, gdje su stvoreni znatno bolji tehnički uslovio za rad.

Jerođakon Serafim, član redakcije „Dabra“, podsjetio je da su u ovoj Izdavačkoj kući za proteklih 15 godina štampane brojne knjige duhovnog sadržaja, kao i petnaestak udžbenika Mitropolita Nikolaja za potrebe bogoslovskog fakulteta u Foči.

– Uz to štampali smo 44 broja duhovnog časopisa „Dabar“, te 19 brojeva časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu „Soko“, rekao je otac Serafim, podsjećajući da Izdavačka kuća „Dabar“ pored duhovne literature objavljuje i knjige mladih pjesnika i književnih stvaralaca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,