Miloša roditelji čekaju već četiri godine

08.11.2011.

Majka Milloša Todorovića

VIŠEGRAD – Miloš Todorović iz višegradskog sela Veletovo nestao je prije četiri godine, a danas bi ovaj dječak trebalo da ima 12 godina.

Miloš je kobnog 7. novembra izašao da se poigra pored obližnjeg sportskog centra i od tada mu se gubi svaki trag. U njegove učionice Osnovne škole “Vuk Karadžić” ide sad dječakov brat Gavrilo.

Gavrilo juče nije bio sa majkom Slađanom i tatom Mitrom na mjestu gdje je tog kišnog jutra nakon što je otišao da se igra loptom na obalu Drine nestao njegov brat. Roditelji su očajni jer ni danas nema potvrde da li se njihov sin trčeći za loptom udavio u mutnoj Drini.

– Očajni smo. Sve smo pokušali ali ništa. Da mu bar za grob znamo da mu svijeću zapalimo – jadikuje majka Slađana.

Miloša su u Drini tražili pripadnici pogranične policije, višegradski policajci, ronioci, ali bez ikakvog uspjeha. Kada se ljetos isušila akumulacija bajinobaštanske hidroelektrane traženo je, ali nije pronađeno tijelo nesrećnog dječaka. Roditelji čak pomišljaju da im je dijete oteto i misle kako Miloš nije pao u rijeku jer se bojao vode, a i oni su ga neprestano upozoravali da, ako mu lopta padne u vodu, nikada ne trči za njom.

– Naslušali smo se priča dok smo ga tražili. Govorili su nam da je možda i otet. I to bi bilo dobro da je bar živ, a mi bismo se nadali da ćemo ga vidjeti – priča majka skoro sama za sebe.

Otac Mitar ne govori ništa. Gleda u Drinu i ćuti. A Drina ovog novembarskog dana mirna, zelena, providna.

Todorovići su prije četiri godine iznajmili stan u gradu da im Miloš ne bi pješačio sam deset kilometara do škole u Dobrunu.

Majka Slađana je svakog dana pripremala Miloša za školu, ali 7. novembra dječak se u 12 sati nije vratio kući po torbak.

– Čekala sam Miloša misleći da se zaigrao i zaboravio na školu, međutim, kad se nije vratio ni do 13 časova, prijavila sam njegov nestanak – ispričala je tada Miloševa majka.

Ove godine njegov brat Gavrilo je pošao u prvi razred osnovne škole. Porodica Todorović, u kojoj niko nije zaposlen, ima isti problem. Traže stan u gradu. Zasad im to ne uspijeva već dijete dovoze autom iz Veletova u školu. A para nema.

“Fejsbuk” grupa

Na “Fejsbuku” je pokrenuta grupa “POTRAGA – Miloš Todorović (9) – Višegrad“, pa svi koji imaju neku informaciju o ovom dječaku mogu ovim putem da putem obavijeste roditelje.

(Glas Srpske)