Muzička sekcija puna dječijeg osmjeha

24.11.2011.

Muzička sekcija u Višegradu

Kroz igru i smijeh do pjesme

VIŠEGRAD – Učenici Osnovne škole Vuk Karadžić iz Višegrada vrijedno uče i usavršavaju pjesmu i svirku zajedno sa svojim nastavnikom Vitomirom Vasićem. Ekipa novinara sajta 058 prisustvovala je muzičkoj sekciji i podjelila utiske sa čitaocima našeg sajta.

Početak sekcije počinje pripremom mladih osnovaca: djevojčice uvježbavaju pjevanje, a dječaci su članovi benda. Nastavnik Vasić sa osmjehom na licu pozdravlja svoje članove i tako počinje proba, koja se priprema za školske predstave.

Osim edukativnih aktivnosti, mladima različitih socijalnih kategorija je omogućeno da se druže čime se razvija osjećaj pripadnosti i zajedništva, afirmišu se, a poneki pronalaze i životna opredjeljenja i usmjerenja.

S obzirom da je muzička sekcija postala prepoznatljiva u gradu i da su među njima identifikovani pozitivni uzori (stariji, odrasliji članovi i vođe bendova) kao modeli identifikacije za karakterističan pubertetski uzrast, možemo govoriti o pozitivnim efektima rada muzičke sekcije. Sa druge strane mladima je pružena mogućnost pražnjenja negativnih emocija kroz muziku (bijes, bunt, nezadovoljstvo, frustracije) što doprinosi oslobađanju stresa mladih i razvoju zdrave ličnosti.

Mladi muzičari svoje umijeće pokazaće na školskim priredbama, a sajt 058 nastaviće pratiti njihov rad.