Otvorena stambeno-poslovna zgrada u Kratinama

Opština Foča - 16. novembra 2011. 058.ba

Zgrada u Kratinama

FOČA – Danas je u Mjesnoj zajednici Kratine, od Foče udaljene 22 km, svečano otvorena stambeno-poslovna zgrada putem CRS-ovog projekta “Socijalno stanovanje u BiH”. Projekat putem kojeg su izgrađene dvije stambeno – poslovne zgrade jedna u Kratinama, druga u Slatini, finansiran je sredstvima, prije svega, Vlade Kraljevine Holandije, zatim ministarstava za izbjegla i raseljena lica oba entiteta i opštine Foča. Za visokonaponsku mrežu u oba naselja, pomoćne objekte, poljoprivredne mašine, stočni fond, plastenike uloženo je dodatnih oko 450.000 KM, sredstava UNHCR-a, Fonda za povratak i CRS-a.

Pored četiri stambene jedinice u sklopu objekta nalazi se i zajednička prostorija koja že služiti za mjesnu zajednicu. Jedan od korisnika stana Kemo Čaušević od CRS-a za održiv povratak dobio je i 10 ovaca. Živi sa suprugom dok mu se dvoje djece školuje u Sarajevu.

CRS je ovakve objekte, pored Foče, izgradio i u Fojnici, Srebrenici, Drvaru i Goraždu.

Svečano presjecanje vrpce obavili su načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović i ambasador Kraljevine Holandije u BiH Sweder van Voorst tot Voorst, a ceremoniji su prisustvovali direktor CRS-a Jakob Heršman, te predstavnici USAID-a iz BiH i Mađarske, UNHCR-a i ministarstava za izbjegla i raseljena lica oba entiteta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: