Putari spremno dočekuju zimu

nezavisne - 24. novembra 2011. 058.ba

Snijeg na putu

VIŠEGRAD – U preduzeću „Romanijaputevi“ – Radnoj jedinici u Višegradu sve je spremno za uspješno zimsko održavanje puteva, a punkt ovog preduzeća, koji će i ove zime brinuti o prohodnosti 300 kilometara regionalnih i magistralnih puteva, snabdjeven je abrazivnim materijalom i industrijskom solju, dok je sva mehanizacija u ispravnom stanju.

„Na skladištu je 1.000 tona kamenog agregata za posipanje kolovoza i 300 tona industrijske soli, što je samo trećina od onog što je planirano da se dopremi i uskladišti na površine kod novog mosta u Grači“, izjavio je šef Radne jedinice „Romanijaputeva“ Bogdan Đukanović.

Đukanović ističe da će putari i ove zime najviše posla u borbi sa snijegom imati na planinskim prevojima „Metaljka“ kod Čajniča i „Strmica“ kod Rudog, zatim na putnom pravcu Višegrad – Sjemeć – Rogatica i Dobrun – Bijelo Brdo – Uvac – Rudo.

U Višegradu su zadovoljni dosadašnjim održavanjem puteva u zimskom periodu. Zbog uticaja akumulacionih jezera Hidroelektrana „Bajina Bašta“ i „Višegrad“ snježnih nanosa nikada nije bilo, ni prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Ustiprača – Višegrad dolinom Drine i Višegrad – Vardište kanjonom Rzava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,