Riješiti problem raftera na Tari

SRNA - 09. novembra 2011. 058.ba

Rafting na Tari

FOČA – Ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović i načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović narednih dana će pokrenuti inicijativu kod graničnih službi Crne Gore i BiH da na graničnom prelazu Šćepan Polje bude riješen problem prelaska raftera i njihovih gostiju s obje strane Tare.

Ambasarod Đurović je, tokom današnje posjete Foči, istakao da je rafting zajednički turistički brend Crne Gore i Republike Srpske, a ovom pitanju je i bio posvećen najveći dio današnjeg razgovora.

„Taj problem biće otklonjen do početka iduće turističke sezone. Najvjerovatnije da će na Šćepan Polju biti uspostavljen takozvani privremeni, sezonski prelaz, koji neće podrazumijevati komplikovane procedure evidencije raftera i gostiju i biće na snazi dok bude trajala turistička rafting sezona“, rekao je ambsador Đurović.

Tokom sastanka izražena je i zajednička potreba rekonstrukcije međudržavnog puta Foča-Šćepan Polje-Plužine, o čemu su saglasnost postigle Vlade Crne Gore i Republike Srpske.

Načelnik Krsmanović rekao je da su tokom sastanka razgovarali i o radu Rudnika olova i cinka Šuplja stijena u opštini Pljevlja, čiji je koncesionar zainteresovan za proširenje kopa rudnika i na područje susjedne opštine Foča.

„Mi kao opština nemamo ništa protiv, ali da se poštuju zakonske procedure“, rekao je Krsmanović.

On je potvrdio da je sa crnogorskim ambasadorom Đurovićem razgovarao i o iskorišćenosti hidro-potencijala rijeke Ćehotine, koja izvire u Pljevljima, u Crnoj Gori, a najvećim dijelom toka protiče kroz fočansku opštinu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,