“Sigurna zona bez mina”, novoizgradjeni zabavni park za djecu

23.11.2011.

DONATORI IZGRADNJE ZABAVNOG PARKA ZA DJECU SU: MEDJUNARODNI  KOMITET

CRVENOG KRSTA, REPUBLIČKI CRVENI KRST I OPŠTINA ČAJNIČE

ČAJNIČE – Projekat izgradnje “Sigurne zone bez mina”, na području opština Gornjedrinske regije, koje su najviše oštećene u minulom ratu, provode Medjunarodni komitet Crvenog krsta i Republički Crveni krst, priveden je kraju i u opštini Čajniče. Naime, na periferiji platoa Doma kulture “Filip Višnjić”, uredjen je teren i postavljene su sprave za igru mališanima, te je s tim Čajniče dobilo ljepši izgled, a mališani, na kojima nam i svijet ostaje, ovom donacijom imaće novoizgradjen zabavni park.

Ovaj humanitarni projekat, donacija je Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta i Republičkog Crvenog krsta. Mališani u Čajniču su sve do sada oskudijevali sa pogodnim mjestom za igru, kao i kutkom u kojem će se moći nesmetano družiti, ali zahvaljujući ovoj donaciji, naši najmladji sugradjani dobili su svoju “Sigurnu zonu za igranje”, koja mnogo znači našoj opštini. Podršku ovom projektu dala je opština Čajniče, ustupivši dio zemljišne parcele za izgradnju zabavnog parka za djecu, rekla je Milojka Raković, sekretar opštinske Organizacije Crvenog krsta u Čajniču.

Svečano otvaranje zabavnog parka za djecu, uz doček predstavnika Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta, najavljeno je za ponedeljak 28. novembar, kada će i najmladji započeti svoju igru na njima dozvoljenom terenu i “Sigurnoj zoni bez mina”, potvrdjeno je iz opštinske Organizacije Crvenog krsta…