„Staru goru“ pripajaju „Sjemeću“

20. novembra 2011. 058.ba

Polazak na pošumljavanje

Polazak na pošumljavanje

Rogatici se priprema najneobičnija „svadba“, koja će trajati do kraja godine, spajaju se pre četiri godine razdvojena šumska gazdinstva

ROGATICA – U Rogatici se priprema najneobičnija svadba, a trajaće do kraja ove godine. Udaje se „Stara gora“ sa 130 zaposlenih, za „Sjemeć“ u kojem radi 120 šumara, inženjera šumarstva i drugih struka. Udavača u miraz donosi sve ono što je pre četiri godine iznela iz ŠG „Sjemeć“. Ni jedni ni drugi nisu hteli razvod, ali su ih na to naterali oni koji su pre četiri godine, sa nivoa Šuma RS krenuli u projekat razdvajanja strateškog od nestrateškog u šumarstvu.

Eksperiment je, bar kada je reč o šumarstvima na području Romanije i gornjedrinskog područja, potpuno propao. Zato je i Vlada RS na nedavnoj tematskoj konferenciji o Šumama RS održanoj u Rogatici, dala „zeleno svetlo“ zajedničkoj inicijativi „Sjemeća“ i „Stare gore“, o njihovoj integraciji, na osnovama kakva je bila pre četiri godine.

Prihvatili oberučke inicijativu

Inicijativu su oberučke prihvatili i u „Staroj gori“.

– Bićemo svi na istom zadatku, onako kako smo i pre radili u zajedništvu i pod jednim imenom ŠG „Sjemeć“ – kaže Milorad Ećimović, direktor „Stare gore“ u Rogatici.

Oko 120 zaposlenih u ŠG „Sjemeć“, u ovoj godini je postiglo najbolje poslovne rezultate u poređenju sa susedima iz Han Pijeska, Sokoca, Višegrada, Čajniča i Foče.

– Po devetomesečnom obračunu imamo veliki ostatak dohotka, a ne dugujemo nikom ništa. Uspešno smo završili i akciju pošumljavanja na oko 54 hektara, uglavnom jelom, smrčom i borom. Sa nestrpljenjem očekujemo i sednicu Skupštine akcionara „Stare gore“ koji treba da donesu Odluku o integraciji u „Sjemeć“ i drugu potrebnu papirologiju, kako bismo sa prvim danima decembra naravili novu sistematizaciju poslova, plan i program rada u zajedničkom preduzeću „Sjemeć“ – kaže Milorad Jagodić, direktor ŠG „Sjemeć“ iz Rogatice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Predrag Ujić

Rođen u Rogatici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomu inžinjera poslovne informatike stekao na Univerzitetu "Sinergija" u Višegradu. Živi i radi u Rogatici.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Predrag Ujić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,