U Čajniču obilježen dan borbe protiv dijabetesa

15. novembra 2011. 058.ba

U Čajniču obilježen dan borbe protiv dijabetesa

ČAJNIČE – Povodom Dana borbe protiv dijabetesa, gradjani opštine Čajniče, imali su priliku da u prostorijama Doma kulture „Filip Višnjić“ u periodu od 10 do 12 časova, besplatno izmjere visinu šećera u krvi, te prekontrolišu ostale faktore rizika za nastanak ove opake bolesti…

Ovu humanu aktivnost, organizovao je Dom zdravlja „Vaso Pelagić“ u Čajniču, a sve u okviru obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv dijabetesa…

Šećerna bolest, je česta bolest današnjice, a epidemiološke prognoze predvidjaju i sve veće širenje bolesti u nadolazećim godinama, odnosno pandemiju dijabetesa. Dijabetes se otkriva vrlo jednostavno, mjerenjem visine šećera u krvi. Ljekari preporučuju, redovnu kontrolu visine šećera u krvi, kontinuirano mjerenje tjelesne težine, a naročito preporučuju bavljenje nekim od sportova, te druge oblike fizičke aktivnosti, uz iznad svega zdravu ishranu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: