U Foči obilježen Međunarodni dan djeteta

19. novembra 2011. 058.ba

Dječiji vrtić u Foči

FOČA – Povodom Međunarodnog dana djeteta, predstavnici Ombudsmana za djecu RS, kancelarija u Foči posjetili su predškolske ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ i Dječiju igraonicu „Klincograd“, u kojima su djeca pripremila priredbe na temu „Ja imam svoja prava“. Kroz igru i pjesmu djeci je predstavljena institucija Ombudsmana za djecu, a istovremeno su upoznati sa mnogim svojim pravima, koja im pripadaju samom činjenicom da su djeca.

Po ko zna koji put, odrasle smo posjetili da sve odluke koje donose treba da su u najboljem interesu djeteta.

Međunarodni dan djeteta obilježavaju i srednjoškolci u Foči. Tim povodom u organizaciji Savjeta učenika danas je organizovana izložba likovnih radova učenika Srednjoškolskog centra u prostorijama gradskog Muzeja. Izložba radova je i dio projekta „Mladi u akciji“, u ukviru prekogranične saradnje sa opštinom Žabljak, koja je ovoj školskoj ustanovi obezbijedila određena finansijska sredstva za opremanje likovnog ateljea.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: