Vlada RS izdvojila 770.000 KM za boračku populaciju

SRNA - 29. novembra 2011. 058.ba

Petar Djokić

ČAJNIČE – Vlada Republike Srpske /RS/ je u proteklom periodu na području opštine Čajniče za rješavanje pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida izdvojila 770.000 KM, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić.

„Podjelom ključeva za stanove za dvije porodice poginulih boraca i jednog ratnog vojnog invalida završena je obaveza u vezi sa trajnim stambenim zbrinjavanjem ovih kategorija na području opštine Čajniče“, rekao je Đokić tokom današnje posjete ovoj opštini.

On je najavio da će četiri porodice poginulih boraca do kraja sljedeće sedmice dobiti bespovratna novčana sredstva u iznosu od po 8.000 KM, dok bi preostalih 17 porodica ovu novčanu pomoć trebalo da dobije do kraja sljedeće godine.

„Vlada RS izdvojila je 50 miliona KM, što nije bilo dovoljno za 5 360 korisnika ovog posebnog programa koji ćemo nastaviti da provodimo sve dok ne zatvorimo tu listu“, objasnio je Đokić.

Načelnik opštine Čajniče Branko Roljić istakao je problem zapošljavanja i samozapošljavanja demobilisanih boraca, kojih je u Čajniču oko 1 200.

„U Čajniču je privreda oslabljena. Sva proizvodna preduzeća su zatvorena, što nam je dodatni problem, jer nema ko da konkuriše kod Vlade za projekte zapošljavanja kojim bi smo otvarali radna mjesta za demobilisane borce“, rekao je Roljić.

Na sastanku sa ministrom Đokićem i opštinskim rukovodstvom, predstavnici opštinske Boračke organizacije zatražili su da se intenziviraju poslovi u vezi sa iznalaženjem rješenja za provođenje projekata zapošljavanja i samozapošljavanja demobilisanih boraca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,