Vukovi zaklali 21 i izranjavali 23 ovce

SRNA - 12. novembra 2011. 058.ba

Višegrad-vučiji pir

VIŠEGRAD – U selu Drinska kod Višegrada vukovi su upali u štalu, vlasništvo Krste Vidakovića u kojoj su poklali 21 ovcu i 23 izranjavali, javlja dopisnik Srne.

Krstina supruga Mira rekla je da je stravičan prizor u štali zatekla jutros kada je došla da nahrani stoku.

„Kada sam jutros ušla u štalu nisam mogla da vjerujem očima. Na podu na gomili zaklana 21 ovca i nekoliko jagnjadi. Više od 15 ovaca je nagriženo, a osam je toliko povrijeđeno da ne mogu da se kreću“, ispričala je Vidakovićeva.

Krsto Vidaković je rekao da je ovo treći put za tri godine da im vukovi prave štetu, navodeći da su jednom prilikom zaklali 28, a drugi put 15 ovaca.

On je napomenuo da ni u jednom slučaju nije mogao da naplati ni marku odštete i da mu nije jasno „šta radi lovačko društvo i zašto ne potamani divljač“.

„Mi živimo od zemljoradnje i stočarstva i od ovog izdržavam petoro djece. Niko iz porodice nije zaposlen u preduzećima“, naglasio je Vidaković.

Na mjesto gdje su vukovi napravili pravi pokolj jutros je izašao opštinski veterinarski inspektor Veljko Savić i poljoprivredni inspektor Marica Jovanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: