Bahtiriju pritvor od 30 dana

17.12.2011.

Bahtiri u pritvoru

VIŠEGRAD – Ramadanu Bahtiriju određen je pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, potvrdio je tužilac Dragan Ninković.

Ninković je naveo da je sudija za pretphodni postupak Osnovnog suda u Višegradu odredio pritvor zbog sumnje da bi Bahtiri mogao da pobjegne i ponovo počini krivično djelo.

“Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina jer je prilikom njegovog izvršenja nanesena teška tjelesna povreda službenim licima”, rekao je Ninković.

Ramadan Bahtiri (26) juče je ukradenim kombijem, bježeći pred policijom iz Sarajeva u mjestu Hreša oduzeo pištolj federalnom policajcu i nastavio bjekstvo prema Višegradu.

Uspio je da izbjegne policijske patrole u Rogatici i Novom Goraždu, da bi u Višegradu u blizini Ćuprije na Drini naletio na parkirano vozilo višegradske Stanice policije.

Kriminalac je kombijem udario u vozilo u momentu kada su iz njega izlazila tri policajca, koja su zadobila tjelesne povrede i smješteni su u Klinički centar Foča.

Bahtiri je nakon toga izašao iz kombija i skočio u Drinu, gdje su ga pristigli policajci i prinudili da se preda.