Bijeli pokrivač isključuje struju na području Foče

DAN - 23. decembra 2011. 058.ba

Foča zimi

FOČA – Prvi veći snijeg u Foči je izazvao pravi haos. Gradske ulice i trotoari se nedovoljno čiste, tako da je kretanje i vozila i pješaka jako otežano. Jedina povoljna okolnost je što temperatura nije u minusu, pa nema poledice. Težak i vlažan snijeg uzrokovao je brojne kvarove na elektro-mreži.

Dotrajale dalekovodne žice pucaju pod težinom snijega, pa su električari juče imali jako naporan dan. Struje nije bilo na području Čelebića, Jošanice, Bunova, Vojinovića, Gornjih Brusana i Miljevine. U nekoliko navrata dolazilo je i do nestanka električne energije u gradu, i to dijela koji se snabdijeva sa sarajevskog dalekovoda. U bolničkoj trafo-stanici izgorjeli su prekidači, pa je jedno vrijeme bez napona bio i Medicinski fakultet.

U Elektrodistribuciji ističu da su njihove ekipe raspoređene u svim područjima gdje su prijavljeni kvarovi na mreži i da, koliko im to uslovi dozovljavaju, rade na njihovom otklanjanju.

– Problem je što električari ne mogu svuda da priđu mjestu kvara zbog nepročišćenih lokalnih puteva. Pored kvarova na dalekovodima, dosta je oštećenja i na niskonaponskoj mreži – rekao je za „Dan” tehnički rukovodilac fočanske Elektrodistribucije Dragan Đorđević.

Sva veća naselja do kraja dana su dobila struju, a radovi na popravci niskonaponske mreže nastavljaju se i danas. Magistralni i regionalni putevi na području opštine su prohodni. Preko planinskih prevoja juče je bilo manje ugaženog snijega u odnosu na prethodni dan, a nema ni poledice, pa se saobraćaj odvija nesmetano. Nije bilo saobraćajnih nezgoda uzrokovanih vremenskim uslovima, izuzev manjeg proklizavanja autobusa na prevoju Prijeđel na putu Foča-Tjentište. Autobus se popriječio na cesti i izazvao kraći prekid u saobraćaju, bez drugih posljedica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: