Ćiro od sutra na Šarganskoj osmici

SRNA - 24. decembra 2011. 058.ba

Ćiro kroz šumu

VIŠEGRAD – Zimska sezona Muzejsko-turističkog voza, nakon pauze od mjesec dana, počinje sutra i trajaće sve do 25. januara naredne godine, saopšteno je iz „Šarganske osmice“ u Mokroj Gori.

„Stari voz, koji će vući lokomotive parnjače ili dizelke, saobraćaće svaki dan na relaciji Mokra Gora – Jatare sa redovnim polaskom u 11.40. Ukoliko interesovanje za putovanje ‘ćirom’ bude veće, uvešće se i vanredni polazak u 13.25“, potvrdila je Aleksandra Stamenić, potparol „Šarganske osmice“.

Cijena vozne karte na ovoj relaciji je 300 dinara ili šest KM. Na ovoj trasi, dužine od samo 2,7 kilometara, voz prolazi kroz 22 tunela i isto toliko mostova i vijadukata, savlađujući visinsku razliku od 300 metara ili 19 promila uspona, te praveći pružnu petlju u obliku broja osam.

Na zahtjev turista, „ćirina“ kompozicija nazvana „Nostalgija“ saobraćaće i obnovljenom prugom od Mokre Gore do Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,