Intervju Katarina Tasić

22.12.2011.

Katarina Tasić

Mlada i ambiciozna Višegrađanka koja nam se predstavila kroz svijet muzike

NAJSREĆNIJA SAM NA SCENI I NE POSTOJI NIŠTA NA OVOM
SVIJETU ŠTO MOŽE DA ZAMJENI TAJ OSJEĆAJ

Katarina Tasić, djevojčica koja ima samo deset godina, ali veoma puno talenta i želje za uspjehom govori nam o svom prvom nastupu, o pjesmi, igri i o svojoj porodici kao velikoj podršci u njenom radu. Iza sebe ima dosta nastupa, a posebno je zanimljiv i svima poznat nastup sa grupom Balkanika.

Ljubav za muzikom je došla neočekivano. Uz pripreme za nastup folklora pjevušila sam pjesmu „Ajde Jano“ i zahvaljujući nastavniku koji je imao jako dobar sluh počela sam pjevati i nastupati kroz igru i pjesmu.

Pjevanjem sam počela da se bavim sasvim slučajno. Sa 6 godina krenula sam na folklor i jednom prilikom na probi pjevušila sam pjesmu “Ajde Jano”. To je čuo moj nastavnik Dragan Đokić i na njegov nagovor ja sam uskoro imala svoj prvi javni nastup.

Prvi nastup, hrabra i uporna Katarina imala je sa svojih sedam godina. Simpatična i mila djevojčica, svojim glasom oduševila je žiri i publiku. Odmah, uslijedila je i prva nagrada.

Festival folklora RS, prvi nastup i prva osvojena nagrada. Imala sam 7 godina i to je bio moj početak. Od tada imala sam dosta uspješnih nastupa, gostovanja na televiziji ali ipak meni najdraži su koncerti sa Sanjom Ilićem i grupom Balkanika. Prvi je bio u Višegradu a ove godine još dva, u Bijeljini i u Trebinju.

Uz podršku svojih roditelja, Katarina je upisala Muzičku školu u Užicu. Svoje obaveze uspjeva završiti na vrijeme, a ljubav prema svojim nastavnicima nije krila.

Idem u muzičku školu u Užicu, odsjek klavir i solo pjevanje. Hvala mojim profesorima Dariu i Aleksandri koji su mi mnogo pomogli u mom dosadašnjem radu. Moji roditelji su mi veliki oslonac i bez njihove podrške i ljubavi ne bi uspjela.

Katarina u slobodno vrijeme pjeva za svoje drugarice koje prepoznaju njen kvalitet i daju joj podršku, a njena umiljata boja glasa ispratila nas je riječima: Moja muzika je moja budućnost! Za sebe kaže da se najljepše osjeća na sceni i da ne postoji ništa što može taj osjećaj da zamjeni. Uz iskrene čestitke na dosadašnjem uspjehu, ekipa 058 nastaviće da prati pjesmu mlade Višegrađanke.