Ispovijest policajca iz Višegrada

16.12.2011.
Slobodan Sarić

Slobodan Sarić

Nismo očekivali da će se bjegunac zabiti u “maricu”

VIŠEGRAD – Ramadan Bahtiri jutros je teško povrijedio tri policajca iz Višegrada nakon što je odbio da stane na postavljenoj policijskoj blokadi na ulazu u ovaj grad.

Komandir policije u Višegradu Zoran Ušćumlić /1962/ i policajci Slobodan Sarić /1979/ i Denis Rašić /1979/ zbog teških povreda trenutno se nalaze se na liječenju u bolnici u Foči.

– Stigla nam je dojava da je u bjekstvu lice koje je počinilo razbojništvo i da ono pruža otpor i bježi. Javljeno nam je da postavimo na Brodaru dvije patrole. To smo i uradili, međutim bjegunac je uspio da ih prođe. Uputili smo se na višegradski most gdje bi na jednom dijelu magistralnog puta prepriječili vozilo da pokušamo zaustaviti bjegunca, priča povrijeđeni Komandir policije Zoran Uščumlić.

Denis Rašić

Denis Rašić

Policajci očito nisu ni pomišljali da bi se bjegunac mogao “zabiti” u prepriječenu “maricu”.

– Pošto smo vozili dosta brzo malo nas je ponijela i mokra cesta pa smo malo sporije reagovali. Prepriječili smo vozilo i prilikom izlaska iz vozila osjetili smo jak udar. Lice je udarilo u naše vozilo i tako smo zadobili povrede – kazao je komandir PS Višegrad Uščumlić, neposredno po prijemu u KC Foča.

Ramadan Bahtiri rođen je 1985. godine u Kosovskoj Mitrovici, a nastanjen u Mostaru, potvrdio je načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećko Bošnjak.

Ova osoba od ranije je poznata policiji po krađama automobila.