Izložba sokolačkih slikara

Sreten Mitrović - 01. decembra 2011. 058.ba

Izložba sokolačkih slikara

ROGATICA – U Galeriji slika „Radenko Mišević“ Centra za kulturu u našem gradu, devet stalnih i pridruženih članova Udruženja likovnih umjetnika „Petorica iz Sokoca“ otvorili su zajedničku izložbu slika pod nazivom „Fragmenti stvarnosti“.

Izložene su 54 slike rađene u tehnikama ulje na platnu, ulje na kartonu, tempera na dasci i crteži u tušu doajena sokolačkog slikarstva i autora brojnih pejzaža sa motivima Romanije, Rajka Ćajića, a tu su i slike Nenada Pržulja, Mladena Ćajića, Srđana Bjelotića, Bogdana i Snežana Radovića, Mirka Šolaje i Slavice Vuksanović sa Sokoca i našeg sugrađanina Jove Vučinića.

Kako reče direktorka Centra za kulturu Olja Frganja, izložba će trajati do 15. Decembra, i već ju je posjetio i razgledao znatan broj ljubitelja likovnog stvaralaštva iz grada i okoline.

Ovo je u posljednjih pet godina drugi put da naš grad i Galerija „Radenko Mišević“ budu domaćini zajedničke izložbe „Petorice iz Sokoca“. Prošla je održana u januaru 2006. Kada su izlagali Rajko i Mladen Ćajić, Nenad Pržulj, Bogdan Radović i Srđan Bjelotić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,