Izmješta se vodovod sa ćuprije

09. decembra 2011. 058.ba

Izmješta se vodovod sa ćuprije

Izmještaju se vodovodne cijevi sa mosta Mehmed-paše Sokolovića na novi most u Višegradu

ZADNjI USLOV ZA POČETAK OBNOVE ĆUPRIJE

VIŠEGRAD – Predstavnici Turske razvojne agencije „Tika“ iz Sarajeva uručili su u Višegradu donaciju vrijednu 50.000 maraka, koja se sastoji od vodovodnih cijevi i drugog materijala potrebnog za izmještanje cjevovoda sa mosta Mehmed – paše Sokolovića na novi višegradski most.

Radove, čija je vrijednost 130.000 maraka, izvodi višegradsko preduzeće „15. april – vodovod“, a rok završetka planiran je do kraja ove godine.

Po riječima načelnika opštine Višegrad Tomislava Popovića ovo je praktično zadnja obaveza ove lokalne zajednice za najavljeni početak obnove i revitalizacije stare ćuprije na Drini sredinom naredne godine, koja se od 2007. Godine nalazi na UNESKO – voj listi svjetske kulturne baštine.

– Izmještanje vodovodnih cijevi sa po 50.000 maraka finansiraju Ministarstvo za prostorno uređenje i ekologiju Republike Srpske i agencija Tika, te opština Višegrad sa 30.000 maraka, precizirao je Popović.

Zulkuf Oruč, direktor Turske razvojne agencije „Tika“, je obavjestio načelnika Popovića da je Turski parlament nedavno dao zeleno svjetlo za finansiranje obnove i revitalizacije mosta Mehmed – paše Sokolovića, za šta će prema ranijim najavama biti potrebno tri i po miliona evra.

Delegacija „Tike“ interesovala se i za tok izgradnje „Andrićgrada“, koji se po zamisli režisera Emira Kusturice gradi na ušću Rzava u Drinu u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,