Krsmanović u Briselu potpisao Sporazum o energetskoj efikasnosti

Opština Foča - 02. decembra 2011. 058.ba

Gradonačelnici u Briselu

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović u utorak je u Briselu u Evropskom parlamentu potpisao Sporazum o energetskoj efikasnosti.

Evropska unija kroz energetsku politiku ima za cilj da stvori uslove za poboljšanje kvaliteta života građana kroz: preispitivanje teritorijalne organizacije i načina razvoja, stvaranje novih radnih mjesta kroz ulaganje finansijskih sredstava u održive investicije, pružanje boljih javnih usluga i stvaranje više urbanih sredina.

Krsmanović u Briselu potpisao Sporazum

Sporazum su potpisali načelnici i gradonačelnici iz 2000 gradova i opština iz više evropskih zemalja, a iz BIH gradonačelnici odnosno načelnici: Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Lopara i Bijeljine.

Potpisivanju Sporazuma su prisustvovali Jerzy Buzek predsjednik Evropskog parlamenta i Gunter H. Oettinger povjerenik za energiju EU.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: