Mladom golmanu Sutjeske predviđaju blistavu karijeru

01.12.2011.

Darko Krnojelac

Krnojelac na stazi uspijeha

FOČA – Foča je oduvijek bila rasadnik fudbalskih talenata, naročito golmana. U Sutjesci su ponikli odlični čuvari mreže Refik Muftić, Mladen Furtula, Zdravko Matović, Slavko Ostojić… Svi oni su napravili značajnu karijeru u saveznim rangovima bivše zajedničke države kao i na međunarodnoj sceni.

Mladi Darko Krnojelac koji je rođen 1994. godine i na pravom je putu da nastavi stazom uspijeha svojih prethodnika. U protekloj polusezoni izborio je mjesto u startnoj postavi svoga tima, nastupio je u svih 13. mečeva jesenjeg dijela prvenstva i dao veliki doprinos visokom plasmanu svoga tima, sa realnim izgledima da se na proljeće plasiraju u najelitniju BH ligu.

Sa nepunih sedamnaest godina debitovao sam za seniorski tim. Prošao sam sve pogone Sutjeske od pjetlića pa evo do prve postave. Naš tim je uglavnom sastavljen od domaćih igrača, odigrali smo vrlo dobro jesenju polusezonu, nalazimo se na četvrtom mijestu i zaostajemo samo jedan bod za vodećom trojkom. Nešto slabije smo igrali u poslednjih par kola što nas je koštalo jesenje titule – rekao je na početku razgovora mladi Krnojelac.

Rekli ste da vam je fudbal u genima, porodično ste vezani za najljepšu sporednu stvar na svijetu?

Moj otac Božidar poznatiji u fudbalskim krugovima kao Mika je takođe bio golman, predviđali su mu uspješnu karijeru ali nažalost mlad je ostao invalid i spriječen mu je dalji napredak. Stričevi Bogdan i Spomenko su bili takođe dobri fudbaleri. Bogdan je bio i prvoligaški fudbalski sudija i trener. Svi su bili i uspješni fudbalski radnici u upravi Sutjeske.

Interesantno je da si već nastupao i na međunarodnoj sceni, bio si na Mundijalu u Južnoj Africi!?

Ostvario mi se san koga sanjaju mnogi mladi fudbaleri. Prošle godine sam boravio u Južnoj Africi. Naša ekipa Football Friends sastavljena od igrača iz BiH u Street Football-u (ulični fudbal) izborila je plasman i takmičili smo se na svjetskom festivalu Street Football-a koja je odžana kao prateća manifestacija Svjetskom prvenstvu. Napravili smo veliki uspjeh, osvojili smo treće mjesto, a učestvovalo je preko 50 ekipa. Osim toga posmatrao sam pet-šest utakmica na Mundijalu i sve to će mi ostati u duboko u sjećanju.

Može li Sutjeska u proljećnim okršajima uspjeti da izbori plasman u Premijer ligu?

Imamo mlad i perspektivan tim, sa par pojačanja i uz dobru logistiku uprave koja je dosad odlično radila, kao i podršku naših vjernih navijača „Havera“ koji su uvijek bili naš 12. igrač, vjerujem da možemo ostvariti istorijski uspjeh i plasirati se u BH elitu. Svakako da bi to bio veliki poklon za sportsku Foču i njene građane koji to zaslužuju jer znaju da cijene sporske rezultate – zaključio je Darko Krnojelac, mladi i perspektivni golman Sutjeske kome se predviđa blistava golmanska karijera.

Foči se svake godine organizuje međunarodni omladinski turnir „Football Friends“ na kome učestvuju poznati evropski klubovi. Prije dvije godine promoter ove manifedstacije omladinskog fudbala bio je proslavljeni golman Crvene Zvezde Dika Stojanović, koji je po završetku turnira najboljem golmanu na toj smotri Darku Krnojelcu uručio svoje rukavice u kojim se oprostio od aktivnog igranja.

– Zvezdaš sam od rođenja, ove rukavice su mi jedan od najdražih poklona. Ljubomorno ih čuvam i zakleo sam se da ću jednog dana nastaviti tamo gdje je moj idol Dika stao – rekao je mladi Krnojelac.