Muško „ne“ naslilju nad ženama

Sreten Mitrović - 05. decembra 2011. 058.ba

Predavanje - Nasilje nad ženama

ROGATICA – Naš grad i opština bili su prošlog ponedeljka, 5. ovog mjeseca, u znaku kampanje „Porodica bez nasilja“. Počelo je u kancelariji načelnika opštine Radomira Jovičića. Njega je i najbliže saradnike predsjednica Udruženja žena „Snop“ iz Gučeva, Slađana Ujić, u ime Džender centra Vlade Republike Srpske, pod sloganom „Snaga nije nasilje“ zakitila bijelom trakom kao simbolom muškog „ne“ nasilju nad ženama.

– Nošenjem bijele trake, rekla je Ujićeva, muškarci se obavezuju da nikada ne počine, opravdaju ili prećute nasilje nad ženama i djevojčicama. To je istovremeno i poruka da i muškarci žele da žive u budućnosti koja neće poznavati nasilje u porodici i nad ženama.

Nasilje u porodici i nad ženama bilo je u centru pažnje i treće, završne radionice predstavnika policije, zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, prosvjete, komisija za ravnopravnost polova i nevladinih organizacija iz Čajniča, Novog Goražda, Sokoca, Višegrada i naše opštine čiji je organizator bilo udruženje žena „Most“ iz Višegrada uz pomoć i podršku žena iz Modriče, okupljene u udruženju „Budućnost“. Pokrovitelji su bili Džender centari Vlade Republike Srpske i Federacije BiH i Agencija za ravnopravnost polova BiH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U okviru radionice podijeljeni su i certifikati predstavnicima institucija i nevladinih organizacija koji su prošli cijeli ciklus radionice.

– Certifikat je dokumenat za uspostavljanje i primjenu referalnih mehanizama institucijalnog djelovanja oko uključivanja i prikupljanja podataka i izvještavanja o nasilju u porodici, nad ženama i djecom, reče Gordana Vidović iz Udruženja žena „Budućnost“ Modriča, koja je bila jedan od predavača na radionici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,