Nova stolarija i video nadzor za Dječije obdanište

Sreten Mitrović - 05. decembra 2011. 058.ba

Rogatica-Dječije obdanište

ROGATICA – Zgrada prvog Dječijeg obdaništa na Trgu oslobodilaca u našem gradu, u kome je trenutno u cjelodnevnom i poludnevnom boravku i igranici 35-toro djece, izgrađena je krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka. Od tada do današnjih dana, osim prekrivanja novim krovom, drugih većih intervencija na njoj nije bilo. Posebno je problem bila stolarija kroz koju su vjetar i zima, priča direktorka ove javne ustanove, Jasna Purković, ulazili nesmetano i „na velika vrata“ zbog čega troškovi grijanja ne samo da su rasli iz godine u godinu nego i iz dana u dan.

– To je bio razlog, dodaje Purkovićeva, da se za pomoć za izmjenu stolarije obratimo republičkom Ministarstvu za prosvjetu i kulturu i na naše zadovoljstvo odobreno nam je 30. 000 maraka. Putem javnog oglasa za izradu i montažu nove i demontažu stare vanjske stolarije izabrano je preduzeće „SANting“ sa Pala koje se obavezalo da ovaj posao obavi za 20. 500 maraka.

Preuzetu obavezu građevinari sa Pala su ovih dana izvršili. Zamijenjena su 33 prozora različitih veličina, ulazna vrata i okvir staklene stijene i sada vanjska stolarija na ovom objekatu „malih ljudi“ ima sasvim novi izgled.

– Uz to, dio pomoći Ministarstva prosvjete iskorišten je za kupovinu i instalisanje video – nadzora, koji će se vršiti preko osam kamera, a dio za popunu najneophodnije opreme i didaktičkih sredstava, naglasila je direktorka Jasna Purković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,