Novogodišnji prijem za novinare u opštini Višegrad

28. decembra 2011. 058.ba

Novinari kod načelnika

VIŠEGRAD DOSTOJNO MEDIJSKI PREDSTAVLJEN

VIŠEGRAD – Višegrad je tokom 2011. godine u brojnim štampanim, elektronskim i internet medijima dostojno predstavljen, rekao je načelnik ove opštine Tomislav Popović, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za ovdašnje novinare.

-Grad na Drini i Rzavu je tokom 2011. godine bio pravo gradilište zahvaljujući, prije svega, početku kapitalnog projekta „Andrićgrada“, koji se uveliko gradi na ušću Rzava u Drinu, po ideji poznatog i priznatog filmskog režisera Emira Kusturice, naglasio je Popović.

On je podsjetio i na druge projekte, poput početka rada obnovljene turističke uskotračne pruge Vardište-Višegrad koja je spojena sa čuvenom „Šarganskom osmicom“.

-Sve su to izvanredni preduslovi da, uz realizaciju drugih investicionih projekata Višegrad uskoro postane najprivlačnija turistička destinacija u Republici Srpskoj, BiH i šire u regionu, naglasio je Popović.

Popović je dodao da je nizom manifestacija, a prije svega u okviru „Višegradske staze“, u Višegradu tokom 2011. godine dostojno obilježen veliki jubilej, 50. godina od dodjele nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću.

-I u narednoj godini planiramo slične manifestacije kojima ćemo obilježiti 120 godina od Andrićevog rođenja, najavio je Popović, dodavši da uz intenzivniji nastavak gradnje „Andrićgrada“, sredinom naredne godine očekuje zvanični početak obnove i restauracije čuvenog Mosta Mehmed-paše Sokolovića, koju će finansirati Vlada Turske, te početak gradnje upravne zgrade preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

Popović je podsjetio da će opština Višegrad iz svojih budžetskih sredstava i u narednoj godini nastaviti sa finansiranjem sportskih klubova, institucija kulture, nevladinih organizacija putem posebnih projekata, raznih udruženja, podsticati razvoj sela i poljoprivrede, te Radio Višegrad.

-Praktično je završena obnova stare zgrade MUP-a u koju će sredinom januara naredne godine useliti Radio Višegrad, koji je od osnivanja, 1992. godine, neprekidno bio podstanar na više lokacija u gradu. U ovoj obnovljenoj zgradi uređuje se i savremena sala za održavanje sjednica opštinskog parlamenta, kaže Popović.

U cilju intenziviranja redovnog informisanja građana sa aktivnostima lokalne administracije načelnik Popović je najavio da će se u narednoj godini, svakoga petka u 14 časova, održavati mini konferencije za novinare, na kojima će se moći dodatno informisatui o aktuelnim događajima i realizaciji brojnih projekata.

Načelnik Popović je istakao i značajnu ulogu četiri višegradska internet portala koji, na svoj način, dodatno medijski predstavljaju Višegrad širom svijeta.

Prijemu su pored novinara i rukovodstva lokalnog Radio Višegrada prisustvovali dopisnici STRS-a, BNTV-a, Fokusa, Glasa Srpske i Nezavisnih, Dnevnog avaza, Novosti, Politike, Slobodne Evrope i TV liberti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,