Održani sastanci CEMR-a i Saveza opština i gradova Evrope

Opština Foča - 15. decembra 2011. 058.ba

Hose Manuel Baroso -Z. Krsmanovic - D. Anicic

FOČA – U ponedeljak i utorak su u Briselu održani sastanci Političkog komiteta Saveza opština i gradova Evrope (CEMR) kojima su prisustvovali i predstavnici Saveza opština i gradova RS Divna Aničić načelnica Mrkonjić Grada i Zdravko Krsmanović načelnik Foče.

Na sastancima je razmatrana problematika vezana za ekonomsku krizu u evro zoni i posledice te krize na lokalne i regionalne vlasti, kao i uspostavljanje saradnje sa novim vlastima u zoni Mediterana odnosno Egiptu, Tunisu i Libiji.

– Još jednom je potvrđeno da je jedino rješenje decentralizacija vlasti jer lokalne i regionalne vlasti najviše štite interese građana, ali to ne smije biti na štetu Evropske unije i njene dezintegracije, već je odgovor u povezivanju i saradnji i većoj koheziji između opština, gradova, regija, država i Evropske unije. Samo kroz pojačanu integraciju može se prevazići postojeća kriza što je jasno naznačeno u usvojenoj deklaraciji „Multilevel governance“ – istakao je Krsmanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: