Otvorena Audio Braj Internet klub čitaonica u Foči

01. decembra 2011. 058.ba

Audio Braj Internet klub čitaonica u Foči

Kutak za slijepe i slabovide

FOČA – Slijepa i slabovida lica sa područja opštine Foča i okolnih gradova dobili su juče prvu svoju Audio Braj Internet Klub čitaonicu.

Čitaonica je oformljena u prostorijama fočanske biblioteke u sklopu projekta „Mreža Audio Braj Internet Klub Čitaonica – Mreža ABIKČ“.

Ovaj projekat realizuje Savez Slijepih RS uz podršku Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini i Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS u saradnji sa Srpskom centralnom bibliotekom “Prosvjeta” u Foči.

“Osnovni cilj ovog projekta je unaprijeđenje pristupa informacijama i komunikacije slijepih i slabovidih lica uz primjenu asistativnih informacionih tehnologija”, rekao je Branko Suzić, predsjednik saveza slijepih RS.

Čitaonica je opremljena posebnom računarskom opremom, skenerima, laserskim i Brajevim štampačima, prenosnim elektronskim lupama, rekorder plejerima i sa čitačima ekrana.

“Ova oprema i projekat nam mnogo znači jer do sada nismo imali pristupa informacijama i nećemo morati više moliti nekoga da nam čita”, kaže Dara Đajić, predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidnih sa sjedištem u Foči.

Slavica Divjak Obrenović, direktorica biblioteke u Foči izrazila je zadovoljstvo realizovanim projektom u Foči.

“Dobili smo opremu koja je vrijedna 15 000 KM, zajedno sa namještajem i pratećim uređajima. Nadamo se da će slijepa i slabovida lica uvijek u biblioteci imati svoj kutak gdje će moći da se opuste i rade”, rekla je Divjak Obrenovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,