Pogledajte zbog čega Chuck Norris zaobilazi Višegrad [VIDEO]

14.12.2011.

Slavko Šijaković u teretani

INTERVJU SA SLAVKOM ŠIJAKOVIĆEM

POGLEDAJTE ZBOG KOGA CHUCK NORRIS ZAOBILAZI VIŠEGRAD

NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO

Miran i tih, ali jak i sposoban

Slavko Šijaković (20), rođeni Višegrađanin svoja nevjerovatna umijeća i fizičke sposobnosti ekipi sajta 058 pokazao je u skromnoj teretani Javne sportske ustanove Drina u Višegradu. Fizička uvježbanost je sinonim za mladog Višegrađanina, koji samostalno trenira. Ni slutio nije da će svojim vježbanjem postati „as u društvu“. Naizgled miran i tih, ali jak i sposoban, ostavio nas je bez daha posmatrajući sposobnosti i snagu koju posjeduje.

Ljubav prema teretani došla je sama, neočekivano i iznenada. Počeo sam trenirati prije šest godina i sada uz puno svog truda vidim svoje rezulatate. Svaki dan dolazim u teretanu i treniram tri sata, a nekad i duže. Pored treninga, redovno trčim i tako sam uvijek u kondiciji.

Slavko je omiljeni lik u društvu. Prijatelji iz teretane sa velikim oduševljenjem posmatraju ovog „velemajstora“ i dive se njegovim uspjesima. Za svoje dosadašnje rezulatate kaže da je zaslužna svakodnevna vježba ali i dobra i obimna ishrana.

Drugovi iz teretane su moja velika podrška. Vježbe koje radim izmišljam sam i tako treniram. Hranim se zdravo, ali jedem mnogo. Nikada nisam koristio bilo kakve vještačke tvorevine, hranim se kući zdravom domaćom hranom. Za doručak pojedem 10 jaja, uz to jedem hljeb, meso, mlijeko i najčešće ne biram, bitno je samo da je hranljivo.

Do sada nije nigdje radio, javljao se na konkurse, ali sve je bilo bezuspješno. O svojim anegdotama sa poslova za koje je radio za dnevnice, otvoreno govori za sajt 058.

Radio sam nekoliko poslova za dnevnice od 30 KM. To uradim sa lakoćom i za vrlo kratko vrijeme. U Dom zdravlja Višegrad utovario sam 22 tone uglja za jedan dan i dobio samo jednu dnevnicu. Mnogi bi takve poslove radili i po deset dana, a ja sam sve odradio isti dan. Fizički poslovi me ne umaraju i za razliku od posla obezbjeđivaja objekta, mnogo su lakši.

Mladi Višegrađanin ne bira posao, ali teška ekonomska situacija ga prisiljava na brojna odricanja. Volio bi da sebi nađe skroman posao, u kojem bi pokazao snagu i iskoristio svoju fizičku spretnost.

Izbjegavam poslove obezbjeđenja, jer po prirodi sam tih i miran. Ne volim na ljudima pokazivati svoju snagu i agresivnost, ali bi snagu iskoristio na građevini ili nekom sličnom poslu. Primanja u kući su slaba, izdržava nas otac koji dobije 400 KM, a ja sam pojedem 100 KM i više.

Slavko je miran i skoro neprimjetan. O svojim fizičkim sposbnostima ne govori puno, osim da može sve. Bili smo iznenađeni vidjevši da i nakon sat vremena vježbanja skoro bez prestanka, Slavko nije osjećao umor. Mladost koja izbija iz njegovih crta lica, govorila nam je da može još, a to je i pokazao. On je osoba koja se rijetko može sresti na ulici. Svoje vrijeme ugavnom provodi u teretani, na trčanju a kad Varda igra, dolazi kao podrška našim igračima. O sebi nije puno pričao, o njegovim vrlinama uglavnom govorili su njegovi prijatelji. Za sada, vrednoću, marljivost, sposobnost i vještine nije nikome pokazivao. Uz video snimak koji smo napravili i skromnu priču o Slavku, nadamo se da će naći i ispuniti svoju želju o zaposlenju.