Prihodi iznad plana

Sreten Mitrović - 01. decembra 2011. 058.ba

36. sjednica Skupštine opštine

ROGATICA – Dok dosta likalnih zajednica imaju manjak prihoda u budžetu i jedva sastavljaju kraj s krajem, u našoj opštini prema Informaciji o izvršenju budžeta za period januar – septembar, koja je prezentirana i usvojena na 36. Sjednici Skupštine opštine, odrtžanoj 30. Prošlog mjeseca, ostvareni su prihodi sa 80, 68, ili za 3, 43 posto više od ostvarenja u istom periodu prošle godine. Suficit u iznosu od 354. 165 maraka i očekivano povećanje priliva sredstava u ostatku godine, bili su razlog izrade rebalansa budžeta koji bi na kraju godine umjesto planiranih 5, 1 milion, trebao da iznosi 5. 650. 000 maraka, ili za 10, 78 posto više od plana za ovu godinu.

Obrazlažući nacrt rebalansa, Gospava Đerić, savjetnik u kabinetu načelnika opštine za finansije, reče da se, prateći izvršenje budžeta za prvih devet mjeseci, najveće povećanje prihoda očekuje od poreza u čemu porez na lična primanja od samostalnih djelatnosti učestvuje sa 63, 69 posto, naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata sa 26, 64, indirektni porezi sa 13, 39 i tekući porezi sa 4, 06 posto…

Sjednici su kao posmatrači prisustvovali i učenici Srednjoškolskog centra

Sjednici su kao posmatrači prisustvovali i učenici Srednjoškolskog centra

Uporedo sa povećanjem prihoda, planirani su i budžetski izdaci. I oni su zaustavljeni na povećanju od 10, 78 posto u čemu tekući rashodi učestvuju sa 8, 46 posto, izdaci za nefinansijsku imovinu 23, 22, dok će izdaci za finansijsku imovinu biti manji za 6, 35, a izdaci na otplatu dugova za 0, 2 posto od plana za cijelu godinu.

O svemu ovome biće riječi i na javnoj raspravi koja će se održati ovih dana, kako bi se prijedlog rebalansa usvojio na sjednici SO – e 15. Decembra, zajedno sa prijedlogom budžeta za 2012. Godinu.

Na ovoj sjednici donesena je i odluka kojom se opština po osnovu izdate garancije kao sudužnik obavezuje na vraćanje šestogodišnjeg kredita u vrijednosti od 130. 000 maraka sa kojim treba da se zaduži JP „Vodovod i kanalizacija“ na ime konsolidacije u cilju realizacije Projekta rehabilitacije vodovodnog i kanalizacionog sistema u gradu i prigradskim naseljima kao prvim projektom iz Plana kapitalnih investicija za period 2012 – 2016. Godina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,