Rudar slavio u Foči

15.12.2011.

Sutjeska-Rudar

FOČA – Košarkaši Sutjeske poraženi su na svom terenu, u okviru 9. kola Prve lige RS, od Rudara iz Ugljevika sa 71:87. To je Fočacima prvi poraz kod kuće, a ukupno peti u sezoni.

Gosti iz Ugljevika pokazali su se kao kvalitetniji sastav i zasluženo su slavili. Predvođen sjajnim Igorom Stevanovićem, Rudar je čitavim tokom meča imao prednost. Na poluvremenu je bilo 13 poena razlike za goste. Početkom treće četvrtine, Sutjeska je presing igrom, te trojkama Marka Paprice i ofanzivnim skokovima Strahinje Jovanovića, uspjela smanjiti zaostatak na koš razlike, ali nije imala snage za preokret. Utakmicu je obilježilo i loše suđenje sudijske trojke iz Banjaluke.

U trenucima kada se rezultat lomio, gostujući sastav bi dobijao vjetar u leđa sumnjivim sudijskim odlukama. U par navrata, svirane su i tehničke greške domaćim igračima zbog prigovora. Sve to je, uz nesumnjiv kvalitet ekipe iz Ugljevika i uz nedostatak visokih igrača u ekipi Sutjeske, doprinijelo na kraju visokom porazu domaćina od 16 poena razlike (71:87).

Trener Rudara, Milorad Jovičić, kaže da je presudila zonska odbrana njegove ekipe u posljednjoj četvrtini.

– Utakmica je bila za uživanje, sa puno ritma i rezultatskih preokreta. Presudila je zadnja četvrtina kada smo postavili zonu 1-3-1 na koju protivnik nije mogao da odgovori. Vidio sam da su ključni igrači Sutjeske umorni, nadao sam se da ih neće ići šut i to je i upalilo. Domaćin me oduševio. To je mlada ekipa koja se grčevito bori za svaku loptu i može poslužiti svima u ovoj ligi za primjer – rekao je Jovičić.

Njegov kolega na klupi Sutjeske, Ljubiša Kovačević nije mogao biti zadovoljan.

– Ugljevik je bio favorit i to je na kraju i opravdao. Mi smo se trudili, ali smo imali veliki broj grešaka. Najružnije na ovoj utakmici je bilo gledati suđenje i ponašanje igrača. Sudije su sigurno pogriješile sedam osam lopti. Mi smo niska i mlada ekipa. Igrači koji imaju iskustva nisu redovni na treninzima, da li su razlog povrede ili neke privatne stvari, ne znam. Uglavnom, vrlo je teška situacija u klubu i bilo je teško očekivati da možemo nešto uraditi- rekao je Kovačević.

Nakon devet kola, Sutjeska je deveta sa dvije pobjede iz sedam mečeva. U narednom kolu, Fočaci gostuju u Rogatici ekipi Volf sekjuritija.

Sutjeska-Rudar 71:87 (20:22, 18:29, 21:13, 12:23)

Gradska dvorana u Foči. Gledalaca: 500. Sudije: Željko Petković, Đorđe Mitrović, Davor Božilović, svi iz Banjaluke.

SUTJESKA: Mitrović 2, I. Radović 22, Bodiroga 7, Šolaja 9, Milanović, Paprica 15, S. Radović , Banović, Đurović, Jovanović 16, Vujadin, Živanović. Trener: Ljubiša Kovačević.

RUDAR: Pantić 16, Krajišnik 18, Pilipović 3, Mitrović, Lazić 5, Kovačević 4, Pejić, Tomić 3, Stevanović 30, Todorović 8. Trener: Milorad Jovičić.