U Čajniču obilježen Medjunarodni dan volontera

05. decembra 2011. 058.ba

Medjunarodni dan volontera

Opštinska organizacija Crvenog krsta, uručila je svojim mladim volonterima Zahvalnice za izraženu plemenitost…

ČAJNIČE – Danas se obilježava Medjunarodni dan volontera, koji je 1985. godine proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao podsjećanje na datum kada je 1970. godine stvoren program za volontere Ujedinjenih nacija.

Cilj obilježavanja je isticanje značaja volonterizma u medjunarodnom pokretu za razvoj, podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog angažovanja i podsticanja što većeg broja ljudi, da ponude svoje volonterske usluge.

Povodom Medjunarodnog dana volontera, opštinska organizacija Crvenog krsta u Čajniču, dodjelila je svojim volonterima, učenicima sedmih razreda Osnovne škole „Jovan Dučić“, Zahvalnice za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku…

– Prezadovoljni smo ovogodišnjim volonterskim radom naše humane djece, koja nisu izostajala ni od jednog humanog volonterskog posla bez ikakve naknade. Mladi volonteri su u Čajniču za Medjunarodni dan borbe protiv Side (AIDS-a), podjelili letke sa naznačenim smjernicama zaštite od ove opake bolesti, po svim školskim i drugim ustanovama u našoj opštini. Na žalost, zbog nedostatka finansijskih sredstava, nismo mogli organizovati stručna predavanja na ovu temu u školama, što smo imali u planu, medjutim vrijedni volonteri su uspiješno obavili i ovaj posao, rekla je Milojka Raković, sekretar Crvenog krsta u Čajniču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,