U Čajniču obilježen Medjunarodni dan volontera

05.12.2011.

Medjunarodni dan volontera

Opštinska organizacija Crvenog krsta, uručila je svojim mladim volonterima Zahvalnice za izraženu plemenitost…

ČAJNIČE – Danas se obilježava Medjunarodni dan volontera, koji je 1985. godine proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao podsjećanje na datum kada je 1970. godine stvoren program za volontere Ujedinjenih nacija.

Cilj obilježavanja je isticanje značaja volonterizma u medjunarodnom pokretu za razvoj, podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog angažovanja i podsticanja što većeg broja ljudi, da ponude svoje volonterske usluge.

Povodom Medjunarodnog dana volontera, opštinska organizacija Crvenog krsta u Čajniču, dodjelila je svojim volonterima, učenicima sedmih razreda Osnovne škole “Jovan Dučić”, Zahvalnice za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku…

– Prezadovoljni smo ovogodišnjim volonterskim radom naše humane djece, koja nisu izostajala ni od jednog humanog volonterskog posla bez ikakve naknade. Mladi volonteri su u Čajniču za Medjunarodni dan borbe protiv Side (AIDS-a), podjelili letke sa naznačenim smjernicama zaštite od ove opake bolesti, po svim školskim i drugim ustanovama u našoj opštini. Na žalost, zbog nedostatka finansijskih sredstava, nismo mogli organizovati stručna predavanja na ovu temu u školama, što smo imali u planu, medjutim vrijedni volonteri su uspiješno obavili i ovaj posao, rekla je Milojka Raković, sekretar Crvenog krsta u Čajniču.