Ukradeno 120 metara bakarnog provodnika

SRNA - 02. decembra 2011. 058.ba

Bakar

ROGATICA – Policija je saopštila da za lica, čiji su inicijali R.R. i B.G iz Rogatice, postoje osnovi sumnje da su ukrala 88 kilograma bakarnog provodnika dužine 120 metara.

Policijskoj stanici Rogatica juče u 16.50 časova radnik Hidroelektarane „Mesići“ S.R. prijavio je da je došlo do prestanka snabdijevanja strujom sa dalekovoda Mesići – Rogatica, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Policija je blokirala područje kroz koje prolazi trasa dalekovoda zbog sumnje da je došlo do krađe bakarnog električnog kabla sa dalekovoda. Obilaskom terena, na lokalitetu Rakoč, uočeno je da nedostaje žica električnog provodnika, a daljim pregledom pronađeno je šest koturova bakarnog provodnika.

Uviđajem je ustanovljeno da je nepoznati počinilac iz vatrenog oružja, najvjerovatnije iz puške, pucao u bakarni provodnik i oborio ga na zemlju, a zatim ga podesnim alatom presjekao na više mjesta i pokušao otuđiti.

Zbog postojanja osnova sumnje da bi se u vezi sa izvršenjem krivičnog djela mogla dovesti lica R.R. i B.G., izvršen je pretres njihovih kuća i pomoćnih objekata. Kod R.R. je pronađena vojnička puška, kalibra 7,9 milimetara i osam metaka, te jedna armiračka kliješta.

Kod B.G. pronađene su malokalibarska puška i vojnička puška M-48, prepravljena u lovački karabin kalibra 7,9 milimetara.

Rad na rasvjetljavanju krivičnog djela se nastavlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,