Višegrad i Užice nastupaju zajedno

06. decembra 2011. 058.ba

Jovan Marković i Tomislav Popović

Jovan Marković i Tomislav Popović

VIŠEGRAD – Saradnja Višegrada i Užica nastavljena je zajedničkim projektom „Turistička pruga kao proizvod prekogranične saradnje Višegrada i Užica“ kojim će ova dva grada konkurisati u okviru programa prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Srbije.

Projekat su potpisali načelnik Višegrada, Tomislav Popović i užički gradonačelnik Jovan Marković, koji su tom prilikom izrazili očekivanja da će zbog svog značaja, kao i prema onome što je do sada urađeno, projekat biti podržan i ući u program finansiranja.

Od 2009. godine, Užice i Višegrad uspješno sarađuju, a najvažniji ostvareni rezultat je na revitalizaciji pruge uskog kolosjeka.

Pušten je u saobraćaj „ćira“ na relaciji Mokra Gora – Višegrad što je privuklo veliki broj turista i u velikoj mjeri oživjelo ova područja.

Plan je da se do 2013. godine završi kompletna trasa od Užica do Višegrada, gdje su se aktivno uključile i Železnice Srbije, a kroz prekograničnu saradnju i IPA fondove Evropske unije, obezbjediće se sredstva za izgradnju objekata koji će biti u funkciji turističke ponude koju pruža ova destinacija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,