„Višegrad nobelovcu“

05. decembra 2011. 058.ba

Ivo Andrić prima Nobelovu nagradu

Opštine Višegrad i SPKD „Prosvjeta“ Višegrad 10. decembra svečanom Akademijom obilježavaju jubilej Iva Andrića

VIŠEGRAD – U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta Višegrad i opštine Višegrad, 10. decembra u 18 časova, u velikoj sali Doma kulture u Višegradu, održaće se svečana Akademija pod nazivom „Višegrad nobelovcu“, povodom 50 godina od dodjele nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću.

U programu Akademije učestvuju hor i etno grupa Bogoslovije „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, glumac Ivan Vučković i recitatori osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

Nakon pozdravne riječi načelnika Višegrada Tomislava Popovića o stvaralaštvu Iva Andrića besjediće Danka Mitrović, predsjednik višegradske „Prosvjete“.

U okviru pratećih sadržaja, u holu Doma kulture biće priređene izložbe knjiga Izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske i radova Sokolove sekcije Kućne radinosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: