Za rad sportskih klubova 220.000 maraka

19.12.2011.

FK Mladost - Rogatica

ROGATICA – Oko 550 rogatičkih sportista okupljenih u 11 klubova pri Sportskom društvu “Mladost” ove godine imaće na raspolaganju 220.000 maraka.

Tako je odlučeno na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Rogatica.

Prema riječima načelnika ove opštine Radomira Jovičića, novac će biti dijeljen u skladu sa odredbama Pravilnika o kriterijima za raspodjelu sredstava sportskim klubovima.

– Osnovni kriteriji su rang kluba, nivo takmičenja i ostvareni rezultati na terenima. Tu je i kriterijum korišćenja i održavanja sportskih objekata, stručni rad i masovnost u klubu i sve u cilju da se pokrivaju osnovni troškovi takmičenja – rekao je Jovičić.

Na osnovu ovih kriterijuma u kabinetu načelnika opštine sastavljen je i Pravilnik o kategorizaciji sporta u opštini. U prvu kategoriju razvrstani su fudbal, košarka, odbojka i rukomet. U drugoj kategoriji su karate, šah, stoni tenis i atletika, u trećoj streljaštvo i planinarstvo, a u četvrtoj sportski ribolov.

Držeći se utvrđenih kriterijuma i kategorija, 200.000 maraka, koliko je ove godine u budžetu opštine bilo namijenjeno sportu, Fudbalski klub “Mladost”, kao član druge fudbalske lige Republike Srpske sa preko 100 članova u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj selekciji i školi fudbala, dobio je 51.000 maraka, košarkaški klub 23.000, ženski odbojkaški i rukometni klub 18.000, odnosno 15.800 maraka, jer su u prvim ligama Republike Srpske u svojim sportovima.

Šahistima, koji su takođe u prvoj ligi Srpske, pripalo je 8.200, stonoteniserima 7.000, karate klubu 8.500 i tako redom do ribolovaca kojim je pripalo 1.500 maraka. Sportskom društvu “Mladost”, kao “krovnoj kući” za finansiranje djelatnosti i održavanje sportskih terena i dvorane pripalo je 57.500 maraka.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti u opštini Radovan Rosić kaže da će ovaj plan biti polazna osnova i za raspodjelu sredstava namijenjenih sportu u idućoj godini.