Zasejano 93 hektara oranica

SRNA - 13. decembra 2011. 058.ba

Setva

ROGATICA – Na području opštine Rogatica obavljena je setva ozimih žitarica na 93 hektara oranica, i to pšenice, raži i tritikale.

Viši stručni saradnik za poljoprivredu u ovoj opštini Milka Samardžić rekla je danas da je 75 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava zasejalo pšenicu na 50 hektara, tritikalu na 10 i raž na pet hektara.

„Agros“ iz Rogatice zasejao je pšenicu na šest hektara, dok je Planinsko dobro „Borike“ kod Rogatice zasejalo 22 hektara oranica tritikalom.

Ona je napomenula da je pravo na podsticajna sredstva za regresiranje goriva i mineralnog đubriva u ovoj godini ostvarilo 129 korisnika za prolećnu setvu, koji su preuzeli 17.963 litara goriva i 88.475 kilograma mineralnog đubriva, koje je sufinasirano sa 40 odsto od tržišne cene.

Samardžićeva je rekla da nisu svi korisnici podsticajnih sredstava izmirili svoje obaveze prema Direkciji za robne rezerve RS iako su bili obavezni da to urade do kraja novembra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,