Adriji trofej [FOTO]

05.01.2012.

Božićni turnir - finale

VIŠEGRAD – Fudbaleri Adrie osvajači su XVIII Božićnog turnira u malom fudbalu nakon što su u finalu nakon penala savladali ekipu Dukat iz Nove Varoši.

Nakon zanimljive utakmice i još uzbudljivije završnice, posle 2:2 u regularnom dijelu meča, Adria je slavila na penale 4:2 (2:2). U vodstvo dolazi Adria u 19. minutu prvog polvrijemena kada na odbijenu loptu natrčava Tasić i precizno pogađa mrežu Dukata.

Drugi dio meča donosi pravo uzbuđenje. Zaprijetio je Dukat preko Gordića ali Govedarica sjajnom paradom otklanja opasnost. A onda je usledila majstorija Milovića, koji nakon dobro uigrane akcije igrača Adrie efektno pogađa za vodstvo od 2:0, igrao se 28. minut. Usledio pritisak igrača Dukata koji u nekoliko navrata šutiraju u okvir gola Adrie, a najbliži pogotku bio je Pušonja koji pogađa stativu.

U 32. minutu Dukat dolazi do pogotka. Nakon šuta Prijovića, lopta pogađa Milovića i završava u golu Adrie. Nakon postignutog gola, Dukat kreće u još veću ofanzivu što im se isplatilo u 37. minutu kada Prijović pogađa za 2:2. U samoj završnici meča, kada se očekivao sudijski zvižduk, nakon šestog prekršaja, sudija Jasika dosuđuje penal za Dukat koji Gordić maši i tako ispušta veliku priliku za svoj tim.

Nakon regularnih 2:2, izvođeni su penali. Za Adriu su pogodili Jovanović i Todorović što je bilo dovoljno za veliku pobjedu, jer su na drugoj strani neprecizni bili Vrećo i Prijović.

U utakmici za treće mijesto u kojoj su se sastali Rudo i Beli orao, uspješniji su bili „orlovi“ koji su slavili rezultatom 1:4. Ruđani su poveli u drugom minutu preko Vasiljevića da bi nakon odlične akcije Perišića i Teševića pogodio Perišić, igrao se 6. minut. Do kraja prvog dijela, Perišić se još jednom upisao u listu strijelaca, a najljepšu priliku za još veće vodstvo propustili su „orlovi“ koji su nakon sjajne pas-akcije Teševića i Radičića prekombinovali pred golom Rudog.

Nastavak je donio bolju igru Belog orla koji je preko Perišića u 26. i 35. minutu došao do zasluženih 1:4 i tako osvoji treće mijesto na turniru.

Na kraju turnira, načelnik opštine Tomislav Popović uručio je priznanja i pehare pobjedničkoj ekipi kao i drugoplasiranoj i trećeplasiranoj. Uručeni su pehari, priznanja i novčane nagrade za najbolje pojedince turnira. Za najboljeg igrača turnira jednoglasnom odlukom sudija, proglašen je Pušonja Milko iz ekipe Dukata iz Nove Varoši.

Najbolji strijelac turnira je Perišić Davorin iz Belog orla, dok je najbolji golman Đukanović Duško takođe član Belog orla.

SENIORI

Finale
Adria (Višegrad) – „Dukat“ (Nova Varoš) 2:2, penalima 4:2
(Tasić, Milović, Jovanović-p, Todorović-p – Pušonja, Prijović)

Utakmica za III mjesto
Rudo – Beli orao (Višegrad) 1:5
(Vasiljević – Perišić 4, Radičić)

Najbolji igrač – Pušonja Milko („Dukat“ Nova Varoš)
Najbolji strijelac – Perišić Davorin (Beli orao)
Najbolji golman – Đukanović Duško (Beli orao)

PIONIRI

Finale
Firmaši – Apoel 1:1, penalima 4:3

Utakmica za treće mjesto
Snježni klinci – Ptičari 2:1

1. Firmaši
2. APOEL
3. Snježni klinci

Najbolji igrač – Milovanović Relja (Apoel)
Najbolji strijelac – Krsmanović David (Firmaši)
Najbolji golman – Erić Nikodin (Apoel)

KADETI

Finale
VGCZ – Bejbi kids 1:1, penalima 2:4

Utakmica za treće mjesto
FK „Drina“ – Čajniče 1:0

1. Baby Kids
2. VGCZ
3. FK Drina

Najbolji igrač: Nikola Vidaković (Baby Kids)
Najbolji strijelac: Guzina Nemanja (Baby Kids)
Najbolji golman: Miloš Ajder (Baby Kids)

[royalslider id=”23”]