Kadrovi za budućnost

01. januara 2012. 058.ba

Medicinski fakultet u Foči

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči organizovan je prijem za najbolje studente ove visokoškolske ustanove. Upriličen je svečani koktel, a studentima se obratio prodekan za nastavu, profesor Milan Kulić, koji je ukazao na odličnu promociju fakulteta.

„Vi ste ono najbolje što imamo i nadamo se da će mnogi od vas, po završetku studija, ostati raditi na fakultetu i Univerzitetskoj bolnici. Mi ćemo se potruditi da izlazimo u susret vašim potrebama i zahtjevima“ – rekao je Kulić, koji je prisutnima čestitao predstojeće praznike.

Prijemu je prisustvovalo 60 najboljih studenata, i najbolji medju najboljima, po tri studenta sa četiri programa sa svake godine.

Najbolja studentkinja je Sladjana Ćalasan, sa četvrte godine specijalne edukacije i rehabilitacije, čiji je prosjek 9,60.

„Zaista sam srećna što sam student ove visokoškolske ustanove, a moji planovi za sljedeću godinu su da završim fakultet. Uslovi studiranja u Foči su na zavidnom nivou, a menadžment se trudi da nam obezbijedi sve potrebne uslove“ – rekla je Ćalasan.

Medju najboljima je i Milorad Kovačević, student šeste godine medicine.

„Upisao sam fakultet 2006. godine i sada sam na završnoj godini. Zadovoljan sam i drago mi je da ovaj fakultet iz dana u dan napreduje, a jedina zamjerka je nepostojanje studentskog doma“ – navodi Kovačević.

Kaže da je njegova gradnja počela pa stala zbog čega je i ovim putem apelovao na sve nadležne da ubrzaju ovaj projekat, koji je za fakultet i Foču od presudnog značaja.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči, profesor Veljko Marić, kaže da studenti predstavljaju pravo bogatsvo za ovu visokoškolsku ustanovu i garantuju svijetlu budućnost.

„Ovim prijemom želimo da na neki način odamo priznanje najboljim studentima koji su mozak fakulteta. Oni su naše bogatstvo i garant kvaliteta ove visokoškolske ustanove“ – istakao je Marić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,