Odigrane četvrtfinalne utakmice XVIII Božićnog turnira [FOTO]

03.01.2012.

Božićni turnir - četvrtfinale

VIŠEGRAD – Večeras su na program bile četvrtfinalne utakmice XVIII Božićnog turnira u malom fudbalu. U polufinale su se plasirale ekipe Rudo, Adria, Dukat i Beli orao.

Prvi četvrtfinalni meč odigrali su timovi Rudo i Rogatica. Pored velikog broja golova, posjetioci su mogli da uživaju u zasigurno najboljoj četvrtfinalnoj utakmici večeras. Nakon nekoliko izuzetnih prilika na obe strane, na samom kraju prvog poluvremena Rudo dolazi u vodstvo preko Vasiljevića koji odlično šutira nakon još bolje izvedene akcije.

Drugo poluvrijeme donosi pravo uzbuđenje na terenu i na tribinam na kojima je bilo i veći broj navijača iz Rudog koji su došli da bodre svoje miljenike. U 19. minutu Žilić povećava na 2:0 u korist ruđana, koji samo dva minuta kasnije ostaju bez ponajboljeg igrača. Novaković je morao napustiti igru nakon drugog žutog kartona. Nakon toga, igrači Rogatice kreću ofanzivnije ali u tome ih zaustavlja najbolji pojedinac meča, golman Rudog, Jakovljević koji sa svoje polovine pogađa prazan gol Rogatice i povisuje na 3:0. Tošović je na kratko uspio da smanji na 3:1, da bi ponovo na scenu stupio golman ruđana koji ponovo na identičan način pogađa za 4:1.

Do kraja meča tim iz Rudog iz penala dolazi do 5:1. Strijelac je Glavonjić a igrao se 28. minut. Jedino što su igrači Rogatice uspjeli da urade do kraja meča je pogodak Tošovića za konačnih 5:2 za ekipu Rudo koja zasluženo ide u polufinale.

Drugi četvrtfinalni meč između Adrie i Čajević komerc-a Sokolac, donio je dosta uzbuđenja. Poveli su sokočani preko Dobrijevića u 4. minutu da bi Pavlović izjednačiuo minute kasnije. Nakon par prilika, Čajević komerc ponovo dolazi u vođstvo preko Gaševića u 7. minutu. Do kraja prvog dijela, Adria uspjeva doći do izjednačenja a strijelac drugog gola za Adriu je Jovanović.

U drugom poluvremenu igralo se tvrdo bez izglednijih prilika na obe strane. Đerić dovodi Čajević komerc u vodstvo u 25. minute, da bi Todorović u polednjem minutu utakmice pogodio za 3:3.

Na kraju se o drugom polufinalisti odlučivalo nakon izvođenja penala u kojem su igrači Adrie pogotcima Jovanovića i Todorovića uspjeli da se domognu polufinala. Dobrijević je pogodio u timu Čajević komerca dok su Đerić i Tanasković bili neprecizni.

Treći četvrtfinalni meč između BORS-a i Dukata iz Nove Varoši takođe je odlučen nakon izvođenja penala. U regularnom dijelu meča bilo je 0:0. Nakon nešto slabijeg prvog dijela utakmice, u nastavku je viđena odlična igra obe ekipe sa brojnim šansama na obe strane. Usledili su penali. Prijović i Pušonja su pogodili za Dukat, dok je Damjanović bio jedini strijelac u svojoj ekipi što je bilo dovoljno da igrači Dukata konačnim rezultatom 1:2 izbore mijesto u polufinalu.

Poslednji četvrtfinalni meč odigrali su Beli orao i Start iz Užica. Pogotkom RAdičića iz 2. minuta, Beli orao je izborio mijesto u polufinalu. Iako je rani gol Radičića bio i jedini na utakmici, viđena je odlična igra oba tima, šanse su se ređale jedna za drugom. Perišić (Beli orao) je imao nekoliko izuzetnih prilika koje nije uspio realizovati. Na kraju je ostalo konačnih 1:0 za Beli orao.

Rezultati četvrtfinalnih utakmica

Rudo – Rogatica 5:2
(Vasiljević, Žilić, Jakovljević 2, Glavonjić – Tošović 2)

Adria (Višegrad) – „Čajević komerc“ Sokolac 3:3, penalima 5:4
(Pavlović, Jovanović Todorović, (Jovanović-p, Todorović-p) – Dobrilović, Gašević, Đerić, (Dobrilović-p)

BORS (Višegrad) -„Dukat“ Nova Varoš 0:0, penalim 1:2
(Damjanović-p)-(Prijović-p, Pušonja-p)

Beli orao (Višegrad) – „Start“ Užice 1:0
(Radičić)

U srijedu, 04.01.2012. godine igraju se polufinalne utakmice u konkurenciji pionira i kadeta.

PIONIRI:
17,00 Firmaši – Ptičari
17,25 Snježni klinci – Apoel

KADETI:
17,50 VGCZ – Čajniče
18,15 FK „Drina“ – Bejbi kids

POLUFINALE, srijeda, 04.01.2012. godine

18,40 Rudo – Adria (Višegrad)
19,20 „Dukat“ (Nova Varoš) – Beli orao (Višegrad)

[royalslider id=”21”]