Šest godina od zločina nad Abazovićima

04. januara 2012. 058.ba

SFOR

ROGATICA – Na sutrašnji dan prije šest godina pripadnici italijanskog kontingenta SFOR-a ubili su u selu Bjelogrlci kod Rogatice Radu Abazović, a njenog sina Dragoljuba, koji je tada imao 12 godina, i supruga Dragomira teško ranili.

Napad je izvršen prilikom pokušaja pripadnika Sfora da uhapse Dragomira Abazovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine, ali kasnije Abazovića, koji je u vom napadu pogođen u glavu, niko nije teretio po tom osnovu.

Dječak je pogođen kuršumom s leđa. Oštećen mu je dio kičmenog stuba, lijeva noga, koja je zbog toga sada kraća, abdomen i tanko crijevo.

Rada je preminula pošto vojnici puna dva sata nisu dozvolili da joj bude ukazana ljekarska pomoć nakon ranjavanja.

Porodica Abazović zbog ovog slučaja tužila je državu BiH, ali je tužba odbijena i nemaju pravo na žalbu.

Dragomir AbazovićDragomir Abazović rekao je Srni da su Sudu dostavili sve ljekarske nalaze. On je podsjetio da je advokat Slaviša Prodanović iz Beograda vodio cijeli postupak pred Kantonalnim Sudom u Sarajevu, ali da je spor izgubljen i nemaju pravo žalbe.

Pripadnici SFOR-a sa fantomkama na glavama u jutarnjim časovima 5. januara 2006. godine opkolili su kuću Abazovića i počeli da pucaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,