Višegrađanka Anja Đurić, svjetski top model

04. januara 2012. 058.ba

Sa višegradske staze do Milana, Pekinga i Istanbula

Anja Đurić

Anja Đurić

Mlada Višegrađanka, svojim talentom obišla je najveće svjetske centre mode. O svojim počecima, putovanjima, kao i planovima za budućnost govori za 058.ba.

Rođena je u Užicu, u mjesecu aprilu 1990.godine. Svoje djetinjstvo provela je u gradu na Drini, šetajući višegradskom stazom, čitajući Andrićeve romane. Završila je gimnaziju, a potom odlazi u Beograd na dalje studije. Veoma komunikativna i simpatična, Višegrađanka i dalje za sebe veže svoj grad Višegrad i uvijek mu se rado vraća.

Još kao mala sam pratila i modu i želela da budem deo modnog sveta. Kada sam sa 17 godina zakoračila u svet mode pružila mi se prilika da obidjem svet, upoznam različite ljude, kulture i zemlje.

Manekenstvo kao hobi sam zamenila profesijom kada sam potpisala svoj prvi ugovor i krenula na put za Milano. Borila sam se za svoje mesto u svetu u kome je konkurencija velika i smatram da iza uspeha jednog modela ne stoji samo talenat već i sposobnost prilagodjavanja različitim situacijama i sreća.

Nakon Milana usledili su ugovori u Pekingu, Istanbulu i drugim centrima mode.

Danas se divim roditeljima na poverenju koje su mi ukazali kada su me pustili da odem sama i na par meseci daleko od njih.

Osjećaj kada sam na pisti potpuno me ispunjava. To je ono što sam željela, još kao mala djevojčica. Kao i sve drugo i to nije nimalo lako. Iza glamura, stoji mnogo truda i uloženog napora.

Kao mala sam se divila manekenkama i maštala sam da jednog dana budem na pisti. Sada kada sam ostvarila taj san, manekenstvo gledam potpuno drugim očima. Svet mode nije tako glamurozan kao sto izgleda spolja. Iza sjaja i glamura stoji mnogo sati teškog i napornog rada, mnogo odricanja i strpljenja. Ali trenutak kada sam na pisti je neverovatan i ispunjava me u potpunosti.

Da je porodica osnov svega, potvrdila je i Đurićeva u našem razgovoru. Najveću podršku imala sam od roditelja, kojima dugujem neizmjernu zahvalnost.

To je bila lično moja želja, ali sam sigurna da ne bi bila ostvarena bez neizmerne podrške koju sam imala od strane porodice. Porodica je osnov svega i da nije bilo njih ja nikada ne bih bila ovde gde sam sada.

Najveći san ostvaren je u Istanbulu, na prošlogodišnjem takmičenju za predstavnicu Evrope.

Velikim dostignućem u karijeri smatram i priznanja koja sam dobila na prošlogodišnjem takmičenju The Best Model of the World koje se održavalo u Istambulu za najbolje lice i predstavnicu Evrope.

Sada djevojka koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo na sceni kao top model, otkrila nam je šta je presudno za djevojke koje se žele oprobati u toj karijeri.

Osim izgleda, potrebna je snažna volja i čvrst karakter. Devojke bez volje brzo odustaju a labilne krenu u pogrešnom smeru.

O svojim planovima za budućnost, posebno je stavila akcenat na završetak svog fakulteta. Jer, kako samo kaže manekenstvo nije karijera za cijeli život i nada se da će pri završetku studija biti dobra i uspješna u svom poslu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,