Zahtjevi za zapošljavanje 50 pripravnika

10.01.2012.

Posao

ROGATICA – Birou za zapošljavanje u Rogatici, prema projektu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske pod nazivom “Znanjem do posla”, do sada je 20 poslodavaca podnijelo zahtjeve za zapošljavanje 50 pripravnika, od kojih 48 sa visokom i dva sa višom školskom spremom.

Organizator poslova ovoga biroa Vera Damjanović rekla je danas Srni da je “Termag” DOO iz Rogatice podnio zahtjev za zapošljavanje troje diplomiranih ekonomista i diplomiranog pravnika, dok je Planinsko dobro “Borike” podnijelo zahtjev za zapošljavanje diplomiranog inženjera poljoprivrede.

Prema njenim riječima, opština Rogatica podnijela je zahtjev za zapošljavanje po jednog diplomiranog ekonomistu, pravnika, inženjera poljoprivrede i elektrotehnike, a rogatički Centar za socijalni rad za diplomiranog pedagoga i defektologa.

Zahtjev za zapošljavanje po dva diplomirana ekonomista podnijeli su “Nova tvornica prečistača” i “Ikonić komerc”, d.o.o, a Centar za kulturu traži diplomiranog slikara i muzičkog umjetnika.

Damjanovićeva je rekla da ovaj zavod plaća 70 odsto od pripravničke neto plate i 80 odsto obaveznih doprinosa, a poslodavac 30 odsto od neto plate i 20 odsto doprinosa, za korisnike iz oblasti poljoprivrede, prerađivačke industrije, proizvodno-uslužnih djelatnosti u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama.

Zavod za zapošljvanje Republike Srpske plaća 50 odsto neto pripravničke plate i 60 odsto obaveznih doprinosa, a poslodavac 50 odsto neto plate i 40 odsto doprinosa za ostale poslodavce. Neto plata za visoku stručnu spremu iznosi 600 KM, a za višu 500 KM.