Zapošljavanje pripravnika krajem februara

Glas Srpske - 23. januara 2012. 058.ba

Posao

Od 832 poslodavca koji su se prijavili na konkurs za zapošljavanje pripravnika u Srpskoj uslove je ispunilo 640, a zapošljavanje 1.000 pripravnika trebalo bi da počne krajem februara.

Ovo je rekla izvršni direktor Zavoda za zapošljavanje RS Snežana Borovčanin i dodala da su poslodavci izrazili želju da zaposle 2.025 pripravnika.

Ona je naglasila da je Komisija za obradu i ocjenu programa pregledala sve prijave poslodavaca, te dodala da će novac biti odobren samo za zapošljavanje 1.000 pripravnika, koliko je i planirano da se zaposli ovim projektom.

– Prednost imaju firme iz poljoprivrede, proizvodne djelatnosti, te uslužno-proizvodnih djelatnosti – rekla je Borovčaninova i dodala da prednost imaju i oni poslodavci koji zapošljavaju lica koji su duže vrijeme provela na Zavodu za zapošljavanje.

Ona je naglasila da će svi poslovi biti završeni do kraja februara, kada je i planirano da Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje počne sa dodjelom novca firmama za zapošljavanje pripravnika.

Ukupna vrijednost projekta je 11,2 miliona maraka, od čega će Zavod za zapošljavanje izdvojiti 6,6 miliona KM, a poslodavci 4,5 miliona KM.

Najtraženiji ekonomisti

U filijalama Zavoda za zapošljavanje u Srpskoj kazali su da su poslodavci iskazali najveće interesovanje za zapošljavanje ekonomista i pravnika. Dodali su da je slična situacija bila i prethodnih godina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,