Čišćenje snijega u gradu i prema višegradskim selima [FOTO]

08.02.2012.

Čišćenje snijega u Višegradu

Prestanak padavina omogućio intenzivnije čišćenje snijega u gradu i prema višegradskim selima

U GRADU AKCIJA-BULDOŽERI DO SELA

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je, nakon prestanka snježnih padavina, organizovala akciju čišćenja snijega sa gradskih ulica i trotoara u kojoj su u srijedu, pored komunalaca, učeastvovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i javne sportske ustanove „Drina“.

-Dodatnim angažovanjem radnika naših preduzeća, ustanova, organizacija, vlasnika trgovinskih radnji, stanara zajednica etažnih vlasnika i ostalih građana nastojaćemo da narednih nekoliko dana uklonimo sav snijeg sa ulica i javnih površina, kako bi izbjegli probleme pri njegovom topljenju, naglasio je načelnik Višegrada Tomislav Popović.

On je pozvao Višegrađane da se uključe u ovu akciju, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, tim prije što, nakon pauze ove sedmice, u ponedeljak, 13. februara đaci ponovo kreću u školu.

Popović je posebno pohvalio vozače buldožera i bagera „Romanijaputeva“, „Građenja“ i „Omorike“, koji su ovih dana nadljudskim naporima pročistili najveći broj seoskih i lokalnih puteva od velikih nanosa snijega.

-Tako je juče, nakon višednevne blokade, konačno pročišćen put i do planinskog sela Kragujevac. Čišćenje prema preostalim selima, na području Dobruna, Vardišta i Dobrunske Rijeke se nastavlja i nadam se da će do kraja ove sedmice biti uspješno završeno, rekao je Popović.

[royalslider id=”35”]