Čišćenje snijega u gradu i prema višegradskim selima [FOTO]

08. фебруара 2012. 058.ba

Čišćenje snijega u Višegradu

Prestanak padavina omogućio intenzivnije čišćenje snijega u gradu i prema višegradskim selima

U GRADU AKCIJA-BULDOŽERI DO SELA

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je, nakon prestanka snježnih padavina, organizovala akciju čišćenja snijega sa gradskih ulica i trotoara u kojoj su u srijedu, pored komunalaca, učeastvovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i javne sportske ustanove „Drina“.

-Dodatnim angažovanjem radnika naših preduzeća, ustanova, organizacija, vlasnika trgovinskih radnji, stanara zajednica etažnih vlasnika i ostalih građana nastojaćemo da narednih nekoliko dana uklonimo sav snijeg sa ulica i javnih površina, kako bi izbjegli probleme pri njegovom topljenju, naglasio je načelnik Višegrada Tomislav Popović.

On je pozvao Višegrađane da se uključe u ovu akciju, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, tim prije što, nakon pauze ove sedmice, u ponedeljak, 13. februara đaci ponovo kreću u školu.

Popović je posebno pohvalio vozače buldožera i bagera „Romanijaputeva“, „Građenja“ i „Omorike“, koji su ovih dana nadljudskim naporima pročistili najveći broj seoskih i lokalnih puteva od velikih nanosa snijega.

-Tako je juče, nakon višednevne blokade, konačno pročišćen put i do planinskog sela Kragujevac. Čišćenje prema preostalim selima, na području Dobruna, Vardišta i Dobrunske Rijeke se nastavlja i nadam se da će do kraja ove sedmice biti uspješno završeno, rekao je Popović.

[royalslider id=“35″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: