Dobre vijesti iz Minhena, sa liječenja očiju višegradskog dječaka Filipa Jošilovića

23. фебруара 2012. 058.ba

Milada, Filip i Vladiša

LIJEČENJE VIDA UZ TERAPIJE BEZ OPERACIJE

VIŠEGRAD – Zahvaljujući sredstvima prikupljenim širokom humanitarnom akcijom, koju su pokrenuli i podržali brojni elektronski i štampani mediji, kao internet portali, višegradski dječak Filip Jošilović, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“, zajedno sa ocem Vladišom nalazi se na liječenju na poznatoj očnoj Klinici „Ludvig Maksimilian“ Univerziteta iz Minhena, kod profesora doktora Rudolfa Gintera.

Zahvaljujući ljubaznosti Milade-Maria Lubarda Liakounakos-Gavrilović, inače porijeklom iz Rogatice, Vladiši i Filipu obezbjeđen je smještaj u njenom domu, a ona je obezbjedila i termin za pregled i liječenje.

U najkraćem, nakon pregleda, Filipu je konačno utvrđena prava dijagnoza i određena terapija, koja ne predviđa operativni zahvat, potvrdio nam je Vladiša Jošilović.

-Doktor Rudolf Ginter je utvrdio tačnu dijagnozu oboljenja Filipovih očiju, rekao nam je Vladiša, dodajući da sve dosadašnje dijagnoze nisu bile tačne, što je itekako negativno  uticalo na cijelu porodicu, a posebno na Filipa.
Ističući da im je, konačno, pao veliki kamen sa srca kad im je saopšteno da Filip neće oslijepiti i da mu je prava diagnosa urodjeni horizontalni nistagmus, te da mu nisu dovoljno razvijeni očni živci.

-Uvjerili su me da sa tom manom moj Filip može, uz manje poteškoće, živjeti normalan život, naravno uz specijalna tehnička pomagala. Profesor Rudolf je izrazio želju da nastavi pratiti njegovo liječenje i garantovao da neće doći do pogoršanja vida od ove bolesti, pojasnio je Vladiša.

On je dodao da će, uz odgovarajuću terapiju, kontrole biti redovne, što Filipu neće prestavljati poteškoće.

-Filip je jako srećan i naprosto je živnuo. Prvenstveno zbog ljubaznosti doktora, a još više zbog saznanja prave dijagnoze i pozitivnog ishoda liječenja, naglašava Vladiša, koji je iskoristio priliku da se zahvali svim humanim ljudima i prijateljima koji su učestvovali u ovoj akciji i omogućili sve troškove vezane za Filipovo liječenje.

Gospođa Milada kaže da je Filipa i Vladišu pozvala nakon nekoliko televizijskih priloga o akciji koja je vođena od početka ove godine.

-Vladiša i Filip su moji gosti i ja sam se pobrinula za svu organizaciju oko termina na Klinici, oko pregleda i asistencije vezane za prevod. Troškove liječenja i pregleda snosiće  Vladiša od para skupljenih tokom akcije. Mada još uvijek ne znamo konačan račun Klinike, nadamo se da će ta sredstva biti dovoljna, pojašnjava gospođa Milada.

Ona dodaje da Vladiša ostaje kod njih do kraja nedelje, zato što su poručena tehnička pomagala za Filipa.

-Pozdravljamo vas presretni svi zajedno, radujući se dobrom ishodu liječenja očiju malog Filipa, koji se za kratko srodio sa našom kućom, kao da živi ovdje. Pozdravljamo i sve humane ljude kao i medije koji su pomogli u ovoj akciji, naglasila je  Milada-Maria Lubarda Liakounakos-Gavrilović.

BROJNI HUMANISTI

Novčane priloge za liječenje očiju Filipa Jošilovića, na pozive elektronskih i štampanih medija, te internet portala uplatili su brojni humanisti. U Višegradu su održana i dva humanitarna koncerta, a svoj prilog dali su i svi đaci, nastavnmici i radnici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

POZNATI OČNI SPECIJALISTA

Za sve eventualno zainteresovane za liječenje očiju objavljujemo adresu Profesora Dr. Günther Rudolfa Gintera: Humanmedizin an der Ludwig-Maximilians-Universität München, Uni-Augenklinik, Mathildenstr. 8, 80339 München. Ovaj eminentni stručnjak, osim u Minhenu, radio je na očnim klinikama u Americi, Engleskoj i Meksiku.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,