Dodatnih 60.000 KM za čišćenje puteva

SRNA - 16. фебруара 2012. 058.ba

Čišćenje snijega u Višegradu

VIŠEGRAD – Iz budžeta opštine Višegrad biće izdvojeno dodatnih 60.000 KM za čišćenje seoskih puteva i uklanjanje snijega sa gradskih ulica, odlučili su danas odbornici višegradske Skupštine opštine.

Načelnik opštine Tomislav Popović rekao je da su dodatna sredstva potrebna za plaćanje mehanizacije preduzeća „Romanijaputevi“, „Omorika“ i „Građenje“, kao i za plaćanje radne snage za ove poslove, budući da su od 15. januara tri puta čišćeni seoski putevi i svaki put ih je snježna mećava ponovo zatrpavala.

On je dodao da su do juče bili raščišćeni skoro svi putevi do kojih su građevinske mašine mogle da dođu, ali da ima još zaselaka i domaćinstava koja su odsječena od svijeta.

U Višegradu je noćas palo još 20 centimetara snijega. U ovoj opštini nije proglašeno stanje elementarne nepogode jer su opštinske vlasti smatrale da situacija nije toliko kritična.

Na području opštine Višegrad nije bilo slučajeva smrzavanja, a medicinsko osoblje Doma zdravlja, pripadnici Granične policije i humanitarci evakuisali su na vrijeme bolesne i iznemogle ili su im donosili lijekove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,