Filip neće gubiti vid

SRNA - 23. februara 2012. 058.ba

Filip Jošilović

VIŠEGRAD – Ljekari u Minhenu rekli su da jedanaestogodišnji Filip Jošilović iz Višegrada, čije su oči teško oboljele i koji godišnje gubi 30 odsto vida, neće oslijepiti i da će normalno živjeti uz pomoć tehničkih pomagala, rekao je Srni Filipov otac Vladiša Jošilović.

Prava dijagnoza bolesti očiju Filipa Jošilovića jeste urođeni horizontalni nistagmus i nedovoljno razvijeni očni živci, utvrdio je profesor Rudolf na Klinici za očne bolesti u Minhenu.

Vladiša Jošilović odveo je u ponedjeljak sina u Minhen, zahvaljujući Rogatičanki Miladi Mariji Lubardi koja živi u ovom njemačkom gradu. Nakon što je u medijima čula apel da je potrebna pomoć da dječaku bude utvrđena dijagnoza, Lubarda je omogućila boravak u Minhenu Filipu i njegovom ocu i pomogla da dječaka pregleda poznati specijalista za bolesti očiju.

„Profesor je obećao da će pratiti Filipovo zdravstveno stanje i garantovao da neće doći do daljeg gubitka vida“, dodao je Vladiša Jošilović.

On je zahvalio svim humanim ljudima koji su dali novac za liječenje njegovog sina i obavijestio ih da je sakupljeno dovoljno da se pokriju svi troškovi i da je akcija prikupljanja pomoći završena.

U sedmočlanoj porodici Jošilović niko nije zaposlen.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: