I dalje odsječeno pet sela i 11 zaselaka

12.02.2012.

Rogatica-snijeg

ROGATICA – Na području opštine Rogatica i dalje su neprohodni putevi do pet sela i 11 zaselaka, a na čišćenju će raditi 10 mašina.

Trebalo bi da počne i čišćenje pristupnih puteva do grobalja zbog predstojećih Zadušnica koje pravoslavni vjernici obilježavaju 18. februara.

Načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Milenko Janković rekao je Srni da će danas biti čišćen put do sela Dobroušćić kod Rogatice, gdje mještani upozoravaju da ponestaje hrane, dok za sada nema novih dojava o bolesnim i promrzlim građanima.

Zamjenik komandanta Opštinskog štaba Civilne zaštite opštine Han Pijesak Mile Golijan rekao je da su zbog snježnih nanosa neprohodni putevi do šest sela u mjesnim zajednicam Pjenovac i Podžeplje, dodajući da pravce do ovih sela čisti po jedna mašina preduzeća “Tehnometal” iz Vlasenice i Šumskog gazdinstva “Visočnik” iz Han Pijeska, dok su četiri mašine u kvaru.

On je napomenuo da cijelo područje opštine ima struju i vodu i dodao da nema novih dojava o bolesnim i promrzlim licima i da domaćinstva imaju zalihe hrane.

Na području opštine Sokolac neprohodni su putevi do više od 15 sela i zaselaka, a sedam mašina “Romanija-puteva” i privatnih preduzeća radi na uspostavljanju prohodnosti.

Stručni saradnik za puteve u ovoj opštini Milanko Dobrilović rekao je da se putevi čiste i do 12 časova dnevno, a očekuje se da bi, ukoliko ne bude novih većih snježnih padavina, do 15 . februara sva sela trebalo da budu odblokirana.

Željka Kovačević iz Regionalnog štaba Civilne zaštite kaže da će danas iz sela Vrbarje kod Sokoca jedno lice biti transportovano na pregled do sokolačkog Doma zdravlja.